Liga prvaka

Olmov trenutak inspiracije s Maksimira nominiran za pogodak sezone u Ligi prvaka

Foto: Pixsell

KROVNA europska nogometna organizacija Uefa je dan nakon finala Lige prvaka, u kojemu je Bayern svladao PSG rezultatom 1:0, na svojim mrežnim stranicama objavila 10 nominiranih za najbolji pogodak nikad duže sezone u najelitnijem nogometnom natjecanju Starog kontinenta.

Među nominiranima se našao i jedan pogodak aktualnog hrvatskog prvaka GNK Dinama, točnije zgoditak Danija Olma iz šestog kola grupne faze protiv Manchester Cityja. Španjolac je predivno pogodio za vodstvo Modrih u 10. minuti susreta desnom nogom iz voleja na lijepu asistenciju Damiana Kądziora. Podsjetimo, susret je završio rezultatom 1:4 za goste iz Manchestera koji su srušili snove Dinama o drugom uzastopnom europskom proljeću.

Olmu je susret protiv Građana ujedno bio i posljednji europski za Dinamo jer je zimus napustio Maksimir i zaputio se redove bundesligaša RB Leipziga s kojim je dogurao do polufinala Lige prvaka.

Olmov pogodak našao se u konkurenciji golova Cristiana Ronalda, Sergea Gnabryja, Erlinga Haalanda, Lautara Martineza, Marcela Sabitzera, Douglasa Coste, Maxwela Corneta, Luisa Suareza i Juana Cuadrada. Za sve navedene pogotke možete glasati na linku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.