Omeyer o namještanju: Sve su to glasine s puno galame i bez imalo dokaza

NAJTROFEJNIJA se njemačka momčad, odnosno njezin bivši trener Zvonimir Serdarušić i aktualni sportski direktor Uwe Schwenker, našla u središtu skandala zbog navodnoga namještanja utakmica podmićivanjem sudaca u Ligi prvaka od 2000. godine do današnjih dana. Njemački organi gonjenja i dalje češljaju slučaj.

Ponajbolji rukometni golman na svijetu otklonio je mogućnost da je igrao kupljenu ili na bilo koji način namještenu utakmicu.

"Ne vjerujem da je bilo ikakve korpucije. Zasad su to sve samo glasine s puno galame i bez imalo dokaza", konstatirao je Francuz, koji je trenutačno u kadru francuske reprezentacije.

"Mi igrači svjesni smo da smo svaku pobjedu u Ligi prvaka krvavo zaradili. Hajka nas nimalo nije iznenadila niti zasmetala jer su nas u klubu na vrijeme obavijestili što će se dogoditi. Također su nas uvjerili da su sve optužbe neutemeljene. Nemam razloga ne vjerovati ljudima iz kluba".

"Ne vidim rezona zašto bismo išli podmićivati suce nakon dvoboja u kojem smo na gostovanju izvukli neriješen rezultat", čudi se Omeyer.

Riječ je o njemačkom finalu Lige prvaka iz 2007. godine, u kojem je Kiel svladao Flensburga. Nakon 28:28 u prvoj utakmici, Kiel je u uzvratu, pred svojom publikom, slavio 29:27 pobjedu. 

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.