NBA

On je najsretniji igrač Bostona. Zaradio je milijune i riješio se negativnog rekorda

Foto: EPA-EFE

BOSTON CELTICSI u Miamiju su u majstorici finala Istoka pobijedili domaći Heat 100:96 i omjerom 4:3 ušli u veliko NBA finale, u kojem ih čekaju Golden State Warriorsi. Jezgri momčadi koju čine Jayson Tatum, Jaylen Brown i Marcus Smart ovo je bio treće konferencijsko finale u posljednjih šest godina, a sada je konačno stigla do najveće pozornice.

Ipak, najsretniji među igračima Celticsa bio je Al Horford. Iskusni 35-godišnji centar nije samo najstariji igrač Bostona, pa mu je kao takvom ostalo najmanje vremena za sljedeću priliku, nego za posebnu radost ima i financijske i povijesne razloge. 

Trebala mu je 141 utakmica da uđe u finale

Naime, Horford je do sada bio rekorder NBA lige s najviše odigranih utakmica u play-offu bez da je okusio finale. U svojih 15 sezona ostvario je 141 nastup u doigravanju, ali tek će mu sljedeći biti prvi u finalu. Rekord je Horford sada prepustio Paulu Millsapu, koji je odigrao 130 utakmica u play-offu, a niti jednu finalnu.

Horford je devet godina igrao za Atlantu, tri za Boston, po jednu u Philadelphiji i Oklahoma Cityju prije nego što se prošlog ljeta vratio u Celticse. Prošla sezona u Thunderu bila mu je prva u kojoj nije ušao u doigravanje, a četiri puta je došao do konferencijskog finala -  jednom s Hawksima i triput sa Celticsima.

Aktivirao bonus od pet milijuna dolara

Financijski razlog za Horfordovo veselje leži u njegovu neobičnom ugovoru. Mnogi igrači imaju bonuse na osnovi individualnih dosega i priznanja, ali Horford ih je vezao za momčadski uspjeh. Za sljedeću sezonu ima ugovor od 26.5 milijuna dolara, ali samo 14.5 mu je bilo zagarantirano.

Ulaskom u finale aktivirao je bonus koji će mu zagarantirati još pet milijuna, a preostalih sedam dobit će ako Celticsi pobijede i Warriorse te osvoje naslov. Doduše, novinari koji prate franšizu iz Bostona tvrde da će mu klub isplatiti svih 26.5 milijuna bez obzira na ishod finala, ali samo u slučaju titule Horford može biti siguran u to.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.