ŠAH

Optužen je da je Carlsena pobijedio koristeći vibrirajuće analne kuglice: Skinite me!

Screenshot: Twitter

ŠAHOVSKI velemajstor, 19-godišnji Hans Niemann, oglasio se nakon bizarnih optužbi da je varao na meču sa svjetskim brojem jedan Magnusom Carlsenom. Sama optužba da je varao ne bi bila bizarna, nije rijetka pojava da se u šahu govori o varanju, ali ova optužba odjeknula je zbog načina na koji je navodno počinjena.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila teorija prema kojoj je Niemann pobijedio Carlsena jer je tijekom trajanja meča u rektumu imao vibrirajuće analne kuglice kojima ga je nepoznati pomoćnik stimulirao bežičnim upravljanjem u točnom onim trenucima koji su bili presudni da bi Niemann prekinuo dvogodišnju dominaciju 31-godišnjeg Norvežanina.

Odgovorio je na optužbe

Niemann je ranije priznao da je varao na online turnirima od svoje 12. do 16. godine jer je dozvoljavao računalu da bira poteze, ali ovoga puta je žestoko odgovorio na prozivke i demantirao sve optužbe.

"Nikad nisam varao u igri na ploči. Ako želite da se skinem potpuno gol, učinit ću to. Nije me briga, znam da sam čist. Mogu igrati u kutiji u kojoj nema elektriciteta ako treba. Nije me briga. Ja sam tu samo da pobjeđujem na pošten način", rekao je Niemann.