HNL

Oreščanin: Moramo biti ponosni jer je iza nas povijesna sezona

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

GORICA je najveći dio sezone bila klub koji je zauzimao poziciju na ljestvici Prve HNL koja garantira ulazak u Europu. U dramatičnom raspletu sezone i utakmici posljednjeg kola ostala je bez te želje.

Rijeka je na Rujevici svladala Goricu 2:1, preskočila je na ljestvici, zauzela četvrto mjesto i osigurala međunarodne utakmice, dok je momčad Siniše Oreščanina na kraju bez toga ostala.

Goričin trener ovako je prokomentirao današnji poraz:

''S obzirom na pripremu, odigrali smo jako dobru utakmicu. Htjeli smo doći s osiguranom Europom, ali to nam se u posljednja dva-tri kola poremetilo. Krenuli smo loše, Rijeka nam je zabila gol, potom smo kontrolirali susret, bili nagrađeni pogotkom, imali još jednu stativu i prvo poluvrijeme odigrali kako smo htjeli. Poremetile su nas i osakatile ozljede. U drugom poluvremenu smo kontrolirali suparnika dugim loptama, izbacili smo ga iz ritma, šuljao se on na oko 16 metara, ali bilo je to dobro. Gol smo dobili iz nekakvog polu centaršuta, iz nekakve druge akcije i prekršaja na Baniću. O tome neću pričati. Imali smo lijepu šansu na kraju. Sukus svega je ta šansa koju nismo iskoristili. Nažalost, nismo osigurali što smo željeli.''

''To je sport i život ide dalje, ne volim takva stanja, a bila su takva. Ne volim kad jedna utakmica odlučuje o tome je li nešto dobro ili nije. To su klišeji. Odigrali smo dobru sezonu i trebali smo osigurati Europu. Nismo uspjeli, ali moramo biti ponosni jer sezona je povijesna. Borili smo se s velikim klubovima, klubovima koji imaju veći budžet i tradiciju. Čestitke Rijeci na pobjedi, ali bilo je to sretno i spretno. Trebalo je završiti remijem'', dodao je Oreščanin koji se nije želio upustiti u daljnji razgovor o planovima.

''Vidjet ćemo. Treba sjesti i vidjeti što i kako. Ne treba sad o tome voditi brigu'', zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.