Hajduk - Gorica 4:0

Oreščanin: Trebamo se samo poklopiti ušima

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U POSLJEDNJEM susretu 34. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu pobijedio Goricu 4:0 ostavši u igri za plasman u Europu.

Golove za splitski sastav zabili su Mario Vušković (13), Alexander Kačaniklić (16), Marko Livaja (23-11m) i Stipe Biuk (39).

Hajduku je trebala pobjeda kako bi ostao u igri za Europu, dok je Gorici i bod bio dovoljan da iza sebe sigurno ostavi Hajduk na kraju prvenstva, a u slučaju pobjede i matematički bi osigurala treće mjesto na tablici i plasman u 2. pretkolo Konferencijske lige.

Međutim, Hajduk je sjajnom predstavom deklasirao goste i produljio nadu da će se sljedeće sezone na Poljudu igrati europske utakmice.

Splićani su furiozno ušli u susret i već nakon 23 minute vodili su 3:0, a nakon tek nešto više od pola sata bilo je 4:0.

''Ova me je utakmica podsjetila na onu s Rijekom kad smo isto tako rano primili četiri gola. Teško se tada vraćati. Hajduk je uporno kažnjavao svaku našu pogrešku, a njih je večeras bilo previše. Puno smo lopti gubili na centru i davali smo im šanse za kontru, a oni su to koristili. Znali smo da će tako Hajduk igrati, pripremali smo se za to, ali očito nismo dobro odradili zadatak. Ništa, ovo moramo shvatiti kao jedan običan dan u uredu i pred Dinamo i Rijeku iz ovog susreta moramo izvući pouke. Ionako nemamo vremena za neke dublje analize'', kazao je trener Gorice Oreščanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.