Osijek Europu traži s napadačima koji su Dinamo odveli u Ligu za ostanak

UOČI nastavka natjecanja u HNL-u i Kupu nogometaši Osijeka dobit će pojačanje u vrhu napada.

Za klub iz Gradskog vrta na dvije sezone potpisuje Dario Zahora, koji stiže kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s bugarskim Lokomotivom iz Plovdiva.

Zahora je punih devet godina bio član Dinama, koji ga je slao na posudbe u čak pet klubova, a u Osijekovom napadu pridružit će se starom znancu Goranu Ljubojeviću, s kojim je u tandemu igrao i u Dinamu, u sezoni kada su Modri igrali u Ligi za ostanak.

Za vrijeme osječke avanture Zahora će biti blizu rodnom Vukovaru, a sigurno je i ta činjenica imala veliku ulogu prilikom odluke o novom klubu.

Popularni Zahi u karijeri je zabio više od 100 golova, a predsjednik Osijeka Robert Špehar ne dvoji da će biti pravo pojačanje:

"Nije igrao posljednjih mjesec dana, ali vrlo brzo bi trebao doći u punu formu i pokazati nam da smo pogodili s njegovim dovođenjem. Liječnički pregled je već prošao, a posebno želim naglasiti kako je inzistirao da u ugovor stavimo klauzulu kako NK Osijek može raskinuti ugovor na njegovu štetu ako ne bude zadovoljan njegovim igrama", rekao je Špehar.

Osječani se ove sezone žele vratiti u Europu, gdje ih godinama nema. Zasada dobro guraju, poslije devet kola su na četvrtom mjestu, s bodom manje od Splita.

Lijepa perspektiva Osječanima se pruža i u Kupu, gdje su nadomak plasmana među osam najboljih. Izbacili su u šesnaestini finala Opatiju s minimalnih 1:0, a u jedinoj utakmici osmine finala domaćini su sesvetskom Radniku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.