HNL

Osijek pogodio dvije prečke, pa se u u 88. minuti spasio poraza od Banika

Foto: Screenshot

OSIJEK je u austrijskom Leobenu remizirao 1:1 s Banikom iz Ostrave u pripremnoj utakmici. Hrvatska momčad je gubila, potom pogodila u drugom poluvremenu dvije prečke, a onda u finišu uspjela izbjeći poraz. 

Cijelu utakmicu možete pogledati OVDJE

Česi su u prvom poluvremenu imali inicijativu i veći posjed lopte, ali nisu pronašli put do Ivušićeve mreže. S druge strane, Osijek je imao priliku preko Lončara iz prekida, kada je Laštuvka jedini puta morao intervenirati.

U drugom dijelu, točnije u 53. minuti Banik je poveo 1:0. Bivši centarfor Liverpoola Baroš pokazao da i dalje može zabijati bez obzira na svojih 37 godina. Granečny je ubacio iz prekida, a Baroš skočio pored pasivnih osječkih igrača te glavom loptu sa 6-7 metara poslao u mrežu.

Svega četiri minute kasnije Osijek je imao veliku priliku. Marin je s lijeve strane u šesnaestercu proigrao slobodnog Lopu koji je pucao s desetak metara, ali nije uspio matirati Laštuvku koji je zaustavio udarac osječkog Ukrajinca. 

Prvu od dvije prečke uporni Osječani pogodili su u 63. minuti. Špoljarić je asistirao Marinu, a on pucao lijevom nogom i ostao zamalo neprecizan. Trinaest minuta kasnije nova prečka. Lopa je centrirao s lijeve strane, Todoroski pucao, a lopta stigla do Špoljarića koji je pogodio okvir gola.

I kad se činilo da je mreža češkog protivnika danas začarana, Osijek je u 88. minuti stigao do 1:1. Todoroski je ubacio loptu iz prekida pred suparnička vrata, Česi su bili loše postavljeni, što je iskoristio Dugandžić. Primio je loptu u kaznenom prostoru i onda lijevom nogom, iskosa s desne strane prizemnim udarcem svladao Ciža koji je na golu zamijenio raspoloženog Laštuvku.  

Na kraju, gledajući cijeli susret Osijek je mogao i do pobjede, posebno zbog reakcije nakon primljenog gola, ali je kraju uspio izbjeći poraz u Austriji. 

POČETNI SASTAVI 

OSIJEK: Ivušić, Todoroski, Šimunec, Lončar, Šutalo, Marin, Mioč, Kamenar, Pilj, Lopa i Špoljarić

BANIK: Laštuvka, Šindelar, Prochazka, Helešić, Pazdera, Hruby, Kaloč, Granečny, Holzer, Diop i O. Šašinka

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.