Osijek prodao Ivušića. Danas putuje u novi klub, ovo su detalji posla

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

IVICA IVUŠIĆ definitivno napušta Osijek. Brončani vratar hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva u Kataru je propustio današnji trening Osijeka, a razlog je putovanje na Cipar kamo odlazi završiti iznenađujući transfer u Pafos, potvrđeno je Indexu. 

Osijeku bi na ime odštete trebali pripasti dva milijuna eura fiksno te određeni bonusi za koje doznajemo da ne bi trebali biti teško ostvarivi - odnose se na broj nastupa i neke očekivane uspjehe ciparskog kluba. Ivušić će biti 11. najskuplji izlazni transfer u povijesti Osijeka.

Ako se ostvare bonusi, ima šansu ući i duboko u top 10 jer je već na četvrtom mjestu Dion Drena Beljo kojeg je Augsburg platio tri milijuna eura. S druge strane, Ivušić je postao najskuplji igrač u povijesti Pafosa. Rekord je dosad držao senegalski veznjak Moustapha Name koji je ove sezone stigao u klub za 1.5 milijuna eura odštete.

Dovela ga ikona

Podsjetimo, ranije se pisalo o interesu Napolija, ali i nekih drugih klubova iz liga Petice pa nitko nije mogao ni sanjati da bi samo nekoliko mjeseci kasnije mogao u priču ući ciparski klub. Sve to se dogodilo nakon što je Ivušić svom CV-u dodao brončanu medalju sa Svjetskog prvenstva, ali ni ona nije privukla jače klubove od Pafosa.

Posebno zanimljiv detalj ove priče je čovjek koji kao glavni operativac ciparskog kluba radio na dovođenju Ivušića, a riječ je o Gaizki Mendieti. Mendieta je ikona španjolskog nogometa, a svojevremeno je bio šesti najskuplji nogometaš svijeta kad je za 47.7 milijuna eura prešao iz Valencije u Lazio.

Osijek je već u ovom prijelaznom roku prodao Diona Drena Belju u Augsburg te Laszla Kleinheislera u Panathinaikos. Ivušić je treći kapitalac koji je napustio bijelo-plave, a zasad nema najavljenih zamjena.