Osijek prodao Ivušića. Poznata je i odšteta

Foto: Screenshot

IVICA IVUŠIĆ (27) prešao je iz Osijeka u ciparski Pafos za dva milijuna eura. Hrvatski reprezentativni vratar potpisao je troipolgodišnji ugovor. Ivušić je za Osijek branio od srpnja 2018. godine i u posljednjih se nekoliko sezona isprofilirao u jednog od najboljih hrvatskih golmana.

Ivušić: Zauvijek ću Osijek nositi u srcu

"Nakon gotovo pet godina opraštam se od kluba i grada koji mi je dao jako puno. Od prvog dana kada sam došao u Osijek osjećao sam se kao kod kuće zbog dragih ljudi koji su me prihvatili i bodrili. Hvala svakom suigraču, stožeru i svim marljivim ljudima u klubu s kojima sam surađivao u ovih divnih pet godina."

"Navijačima želim od srca zahvaliti na ogromnoj podršci koju sam imao i ne postoje riječi koje mogu opisati koliko sam svima zahvalan! Ponosan sam što sam nosio bijelo-plavi dres i zauvijek ću Osijek nositi u srcu. Do ponovnog susreta", napisao je Ivušić na Instagramu.

Osijek nastavlja s prodajama

Osijek je već u ovom prijelaznom roku prodao Diona Drenu Belju u Augsburg te Laszla Kleinheislera u Panathinaikos. Ivušić je treći kapitalac koji je napustio bijelo-plave, a zasad nema najavljenih zamjena. Ivušićeva zamjena u Osijeku je dosad bio Marko Malenica.

Ivušić stiže u momčad punu stranaca

Za Hrvatsku je Ivušić nastupio pet puta i vlasnik je brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u Kataru. U karijeri je još bio član Rijeke, Seregna, Intera, Prata, Istre i Olympiacosa. Ove sezone je u 19 nastupa za Osijek primio 25 golova. Pafos je trenutno trećeplasirana momčad ciparskog prvenstva, a klub obiluje brojnim strancima.

U klubu je i bivši hajdukovac

Pafos trenutno ima tri vratara. To su Poljak Filip Majchrowicz (22), Austrijanac Daniel Antosch (22) i Španjolac Oriel Olazabal (33). Kapetan kluba i najbolji igrač je Jairo (30), brazilski ofenzivac koji je od 2018. do 2021. igrao za splitski Hajduk.