Osijek sprema povijesnu kupnju. Više je platio samo Miereza i Lovrića

Foto: Profimedia

MAKEDONSKI stoper Jovan Manev novi je igrač Osijeka, piše makedonski portal SportSport. Reprezentativac i jedan od najvećih talenata tamošnjeg nogometa trebao bi na godinu dana doći na posudbu u Osijek, a nakon toga potpisati trogodišnji ugovor uz odštetu od ukupno milijun i pol eura.

Bit će to treći najveći ulazni transfer u povijesti Osijeka. Na prvom mjestu je kupnja centarfora Ramona Miereza, kojeg je klub platio dva i pol milijuna eura. Na drugom mjestu je dolazak Kristijana Lovrića iz Gorice, koji je koštao 2.25 milijuna eura. 

Nije se nametnuo u Adanasporu

Manev (22) trenutno je igrač Adanaspora, kluba od kojeg je Osijek uvjerljivo ispao u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Do ovog ljeta igrao je za Bregalnicu iz Štipa, a početkom srpnja postao je igrač turskog kluba. Makedonski portal piše kako je bilo presudno za njegov transfer to što se Osijek bori za sam vrh ljestvice SuperSport HNL-a te Manev želi biti prva opcija u Tomasovoj momčadi.

U Adani se nije nametnuo, igrao je u samo tri utakmice, dok ih je šest presjedio na klupi. Nastupao je cijelu utakmicu u pobijedi Adane protiv Osijeka 5:1 u Turskoj. To mu je jedina utakmica za Adanu u kojoj je imao punu minutažu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.