HNL EUROPA

Osijekov euro rival smijenio trenera. Vodit će ih osječka legenda i prvak Europe

Foto: FK Crvena Zvezda

LJUPKO PETROVIĆ, trener koji je s Crvenom zvezdom 1991. postao europski prvak, novi je trener bugarske CSKA Sofije.

Osijekov protivnik u kvalifikacijama za Europa ligu jučer je smijenio trenera Dobromira Miteva nakon jednog osvojenog boda u dva kola prvenstva i njega će zamijeniti 72-godišnji Petrović. Sezonu je počeo kao savjetnik, a sad će voditi CSKA protiv kluba u kojem je legenda.

Petrović je vodio Osijek u Jugoslaviji od 1984. do 1987., a ujedno je i najbolji strijelac u povijesti kluba sa 139 golova. Za klub je odigrao 542 utakmice.

Već u četvrtak će voditi Bugare protiv "svojih", a pomoćnik će mu biti baš Mitev koji je smijenjen.

"Ljupko Petrović je postavljen na mjesto prvog trenera CSKA. Do sada je imao ulogu savjetnika u klubu, ali će od danas voditi utakmice, treninge i sve ostalo, kao glavni trener Crvenih. I Dobromir Mitov će ostati u klubu, kao Petrovićev pomoćnik", poručili su iz kluba.

"Obavio sam razgovor s igračima, najvažnije je da počnemo igrati kao momčad. Onaj koji želi igrati za sebe, neće trčati i boriti se za momčad, neće igrati. Težak je trenutak za sve, a iz njega možemo izaći samo uz dobre igre i pobjede."

Petrović je kao trener radio i u HNL-u, gdje je vodio Croatiju iz Sesveta te Lokomotivu.

Podsjetimo, CSKA Sofija doživjela je poraz od 3:1 u bugarskom prvenstvu na svom terenu protiv Chernog Mora. To za momčad iz Sofije nije najbolja uvertira pred dolazak Osijeka u četvrtak u sklopu drugog pretkola Europa lige.

Junak gostiju bio je Brazilac Rodrigo Henrique koji je postigao dva pogotka i asistenciju Ismailu Isi za prvi pogodak na susretu.

Jedini gol za CSKA zabio je Škot Tony Watt. CSKA je tako i dalje bez pobjede u bugarskom prvenstvu nakon što su u prvom kolu remizirali protiv Etara.

Osijek je pak u petak pobijedio Slaven Belupo 2:0 na Gradskom vrtu u prvom kolu HNL-a.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.