Osimhen odlazi u Tursku. Osigurao je da može otići iz nje već u siječnju

Foto: EPA

VICTOR OSIMHEN trebao bi karijeru nastaviti u Turskoj, kao član Napolija na posudbi u Galatasarayu. Prema pisanju talijanskih medija, posao je dogovoren i navijači se već okupljaju u zračnoj luci kako bi ga dočekali. Turski mediji pišu o bizarnoj klauzuli u njegovom ugovoru.

Napoli je prepustio Osmihena Galatasarayu pod uvjetom da Turci na sebe preuzmu kompletan teret njegove plaće, dakle nešto više od 10 milijuna eura za sezonu. Prije toga je morao produžiti ugovor s Napolijem do ljeta 2027. kako bi napuljski klub i dalje imao dobru pregovaračku poziciju s kasnijim potencijalnim kupcima.

Posebni zahtjevi

Posebne zahtjeve imao je i nigerijski napadač. Osim što je uspio ispregovarati da se zaštitna klauzula sa 130 milijuna eura spusti na 75, uspio je u ugovor ugurati i 10 klubova na koje bi se ona odnosila. Među njima su, pretpostavlja se, Real Madrid i PSG. Ponude li oni taj novac Napoliju, Osimhen može napustiti Galatasaray već u siječnju.

Osimhen je u Napoli stigao 2020. godine za 78 milijuna eura iz Lillea. Za talijanski klub je u 133 utakmice zabio 76 golova uz 18 asistencija. Ovog ljeta trebao je ostvariti veliki transfer u Chelsea, koji je propao, a nakon njega i onaj u Al Ahli, od kojeg je Napoli u zadnji trenutak zatražio više od dogovorenih 80 milijuna eura.

Kad je to propalo, Napoli je odbio registrirati Osimhena, kojemu je i ranije rekao da više nije dobrodošao u ekipu. Podsjetimo, Nigerijac je na početku prijelaznog roga rekao da više ne želi igrati za Napoli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.