Osječani žestoko odgovorili na optužbe iz Pule: "Izjave poput ove Gloverove samo zagađuju hrvatski sport"

Foto: Hina

"NA konkretnom primjeru Osijeka vidi se da se radi o jednom velikom bazenu talenata koji pomaže klubu da bolje funkcionira. Čestitam im na uspjehu, no smatram da se osječki primjer ne može replicirati u Puli. Zna se otkuda novac dolazi u Osijek i u kojim količinama, ali i tko je vlasnik igrača koji tamo igraju", jučer je izjavio direktor nogometnog kluba Istra 1961 Michael Glover.
Ta je izjava podigla dosta prašine u hrvatskom nogometu, pa na žurnu reakciju iz Osijeka nismo trebali dugo čekati.
 
> Prvi čovjek Istre opleo po osječkom čudu: "Zna se odakle dolazi novac i tko je vlasnik njihovih igrača"
 
Slavonski prvoligaš poslao je priopćenje kao odgovor na Gloveru izjavu, a prenosimo ga u cijelosti.
 
''Kao što svi dobro upućeni sportski djelatnici znaju, vlasnik igrača nogometnog kluba Osijek je - nogometni klub Osijek. Nadalje, NK Osijek je, kao isključivi vlasnik svojih ugovornih igrača, također isključivi korisnik 100 postotnog iznosa svakog izlaznog transfera igrača iz Kluba. I taj iznos ne dijeli kako s igračem, tako niti s njegovim zastupnikom. Po tome smo, vjerujem, jedinstveni u prvoj HNL.  
Što se tiče dijela izjave "Zna se odakle dolazi novac"- dakako da se zna. Od naših multinacionalnih sponzora: Strabaga, Coca Cole, Nikea, Conversea... ali i od lokalnih partnera i sponzora, poput novog velikog sponzora Žito. Dolazi i od vlada zemalja koje su prepoznale naše projekte, transparentno poslovanje i društvenu važnost. 
 
NK Osijek posluje po načelima otvorenosti i transparentnosti, i sve su ovo dostupne informacije ako nekog zanima. U navedenom članku, vezano uz NK Osijek, jedina istina koju je gospodin Glover rekao je da se NK Istra 1961 i NK Osijek ne mogu uspoređivati. Tome u prilog ide i omjer međusobnih susreta zadnje sezone gdje je od 12 mogućih bodova Osijek osvojio 10, a to i jest jedina šteta koju je NK Osijek učinio NK Istri 1961. 
 
S obzirom na to da gospodin Glover nastavlja u svom naumu da popravi situaciju u nogometnom klubu Istra 1961, ovim putem želimo mu sreću, uz savjet da uče iz svojih grešaka, ali i tuđih primjera, pa tako i iz našeg. Da ako trebaju - pitaju za pomoć (ne bi bili niti prvi niti zadnji kojima smo pomogli u nekoj dimenziji).  
 
Ovom vrstom komunikacije samo se zagađuju odnosi u hrvatskom sportu, dok se NK Osijek trudi graditi pozitivne odnose i to na visokim standardima, na što pozivamo i ostale sportske sudionike u svim sportovima, ne samo nogometu'', stoji u priopćenju.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.