NAVIJAČI

Osječka policija uhitila dva navijača zbog skandiranja u Bijelom Brdu. Traži i ostale

Foto: Index

BAD BLUE BOYSI su danas na gostovanju Dinama u Bijelom Brdu svojim skandiranjem s tribina zasjenili događanja na terenu, na kojem je Dinamo u konačnici slavio s 3:2 i prošao dalje.

Nedugo nakon što su došli, BBB-i su zapjevali: "Hrvatski mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela NDH", a nakon toga su nekoliko puta uzviknuli "Mi, Hrvati". Početkom drugog poluvremena BBB-i su skandirali "Oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati".

Skandiranje Boysa nije slučajno, istaknimo da je Bijelo Brdo selo koje se nalazi 15-ak kilometara od Osijeka, a prema zadnjem popisu stanovništva, od 1961 stanovnika većina je srpske nacionalnosti.

Policija traga za izgrednicima

Nakon utakmice kontaktirali smo Policijsku upravu Osječko-Baranjsku, iz koje su nam otkrili da policija aktivno traga za navijačima zbog spornog skandiranja.

"Osječka policija uhitila je dvojicu navijača, nalaze se na krim-istraživanju. Nastavljaju rad dalje kako bi identificirali i ostale", rekli su nam iz policije. 

Podsjetimo, Nezavisna Država Hrvatska, koju su BBB-i spomenuli, bila je fašistička tvorevina koja je na prostoru Hrvatske trajala od 1941. do 1945. godine te je bila pod protektoratom nacističke Njemačke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.