RASPLET PREMIERSHIPA

Ostali bez naslova uz samo jedan poraz: Znate li koliko se puta to dogodilo?

Foto: Guliver Image/Getty Images

CITY je obranio naslov prvaka Engleske nakon što je u zadnjem kolu na gostovanju pobijedio Brighton 4:1 i završio je prvenstvo s bodom više od Liverpoola, koji je na Anfieldu pobijedio Wolverhampton 2:0.

Uoči posljednjih 90 minuta prvenstva, City je imao bod više od Redsa i sam je odlučivao o svojoj sudbini. Pobjeda, ali i bilo koji drugi rezultat uz uvjet da Liverpool nije bolji, osiguravala mu je obranu naslova i ukupno šesti naslov prvaka.

Na koncu je momčad Pepa Guardiole pobijedila 4:1 pa Redsima nije bila dovoljna pobjeda od 2:0 protiv Wolverhamptona.

Redsi su natjecanje završili s nevjerojatnih 97 bodova – 30 pobjeda, sedam remija i jednim jedinim porazom, koji su doživjeli baš od Cityja početkom ove godine. Na kraju su ipak ostali bez titule.

Kroz povijest u ligama petice vrlo se rijetko događalo da klub koji je imao samo jedan poraz u sezoni ostane bez naslova.

Torino je u sezoni 1976./1977. imao samo jedan poraz, ali nije bio prvak, baš kao ni Perugia dvije godine kasnije – oni tada nisu imali nijedan jedini poraz. U prvom slučaju prvak je bio Juventus, u drugom Milan.

To se dogodilo i jednom u Španjolskoj – Real Sociedad je u sezoni 1979./1980. imao tek jedan poraz, ali je naslov otišao Realu iz Madrida koji je tada bio osvojio bod više.

97 bodova, koliko je osvojio Liverpool, bilo bi dovoljno Redsima da budu prvaci u 26 od 27 do sada odigranih sezona Premier lige i za 117 od 119 naslova u povijesti engleske prve lige!

Bio je ovo osmi put u povijesti PL-a da odluka o prvaku pada u posljednjem kolu – u tri takva slučaja slavio je baš Manchester City – 2012., 2014. i 2019.

City i Liverpool ukupno su osvojili 195 bodova, što je najviše za vodeći dvojac u povijesti ovog natjecanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.