VINCENZO IAQUINTA

Osuđena Juveova zvijezda objavila plan zatvora: "Kako ljudi ovdje mogu biti sigurni?"

Foto: EPA

VINCENZO IAQUINTA, bivši napadač Juventusa i svjetski prvak s Italijom 2006., gotovo dvije godine proveo je u zatvoru zbog nelegalnog posjedovanja oružja.

Oslobođen je optužbe za pomaganje kalabrijskoj mafiji 'Ndrangheti i sada je kao 40-godišnjak započeo s novim životom.

"Poznata sam osoba. Pištolje sam kupio za budućnost, da ih imam kada budem u nogometnoj mirovini. Volio sam ići u streljanu kada sam imao slobodnog vremena", rekao je na suđenju 2018. godine.

Njegov otac Giuseppe proglašen je krivim za suradnju s mafijom i dobio je 19 godina zatvora. Kako pandemija koronavirusa hara Europom, posebno Italijom, sina Vincenza zasmetali su uvjeti u zatvoru u Vogheri.

Javio se na Instagramu i objavivši plan zatvora zamolio da se pomogne ljudima koji ne mogu održavati društvenu distancu.

"Siguran sam da je moj otac nevino osuđen. Ovo je plan zatvora u Vogheri. Kako zatvorenici ovdje mogu biti na sigurnoj distanci?" upitao se slavni talijanski napadač.

Prije dvije godine je tvrdio da su mu tužitelji uništili život, kao i njegovoj obitelji.

"Sramotno, uništili su mi život i patim kao pas godinama. Ne samo ja nego i moja obitelj, a nitko ništa pogrešno nije napravio. Mi ne znamo ni što je mafija."

Iaquinta je za Juventus igrao od 2007. do 2013., a u karijeri je igrao još za Reggiolo, Padovu, Castel di Sangro, Udinese i Cesenu.

Za Italiju je u 40 utakmica zabio šest golova.

VIDEO: Iaquintin gol Manchester Cityju

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.