Osveta za Superkup: Juventus srušio Milan i plasirao se u polufinale Kupa

Foto: Getty Images / Guliver Image

JUVENTUS je u velikom dvoboju pobijedio Milan s 2:1 u četvrtfinalu Kupa Italije i osigurao plasman u polufinale. Aktualni prvak Italije slavio je golovima Paula Dybale u 10. i Miralema Pjanića iz slobodnog udarca u 21, dok je jedini gol za goste zabio Carlos Bacca u 52. minuti. 

Time se momčad Massimiliana Allegrija osvetila rivalu za poraz u Superkupu Italije krajem 2016. u Dohi. Mario Mandžukić odigrao je cijeli susret za Juventus, Marko Pjaca nije ulazio u igru, dok je Mario Pašalić nastupio od 63. minute. 

 
Juventus je poveo već u 10. minuti - Asamoah je centrirao s lijeve strane, Cuadrado sjajno asistirao za Dybalu koji je donio veliko vodstvo domaćinu. Međutim, Stara dama se nije zaustavila, naprotiv. Već u 21. je bilo 2:0 - Kucka je napravio prekršaj nad Asamoahom na rubu šesnaesterca, a Pjanić majstorski pogodio za veliku prednost.
 
Ipak, Milan je odlučio reagirati u nastavku. Carlos Bacca je prekrasnim volej udarcem zatresao mrežu u 52. i vratio nadu Rossonerima. Međutim, samo minutu kasnije mladi Manuel Locatelli napravio je prekršaj nad Dybalom i dobio drugi žuti karton, pa je ekipa Vincenza Montelle do kraja ostala s 10 igrača.
To je mogao iskoristiti Mandžukić, ali je u 57. i 60. uspio promašiti glavom dvije velike prilike, a lopta je u oba slučaja završila malo pred lijeve vratnice.
 
Mogao je Juventus biti kažnjen zbog promašaja Hrvata, ali je s druge strane Neto uspio obraniti udarce Kucke iz slobodnog udarca u 69. te debitanta Gerrarda Deulofeua u 84. minuti. Pokušao je Milan do kraja stići do izjednačenja, ali nije uspio, pa se Juve ipak na kraju uspio plasirati u polufinale, gdje će igrati protiv Napolija, koji je bio bolji od Fiorentine na San Paolu (1:0). 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.