Osvojio SP i dvije Bundeslige. Sad je amatere nazvao idiotima pa dobio crveni i otkaz

Foto: EPA

KEVIN GROSSKREUTZ (34) dobio je crveni karton u utakmici svog TuS Bövinghausena i SG Finnentrop/Bamenohla (3:7) u Oberligi Westfalen, petom rangu njemačkog nogometa. Grosskreutz, svjetski prvak s Njemačkom iz 2014. te dvostruki osvajač Bundeslige s Borussijom Dortmund iz sezona 2011. i 2012., u tom je amaterskom klubu bio trener i igrač.

U 34. minuti dobio je direktan crveni karton, a za Bild je ispričao što je napravio. "Suigraču sam otprilike rekao: 'Pusti idiote da slave.' Međutim, rekao sam to preglasno. Samo zato mi je sudac dao crveni karton. Nadam se da ću dobiti samo dvije utakmice kazne. 

Možda će mi pauza dobro doći jer me još uvijek boli lijeva ruka. Nakon toga će ostati još pet utakmica kako bismo ostvarili uspjeh s Bövinghausenom", izjavio je Grosskreutz. Glavni sudac Martin Gratzla objasnio je kako "nema veze je li Grosskreutz to rekao protivniku ili suigračima" jer to nije bitno za crveni karton.

Dvostruki osvajač Bundeslige i svjetski prvak iz 2014.

Međutim, na tome nije stalo jer je Grosskreutz sa svojim pomoćnicima Svenom Thormannom, Dinom Dzaferoskim i Markom Onuckeom u ponedjeljak dobio otkaz nakon što je momčad preuzeo u prosincu nakon odlaska dotadašnjeg trenera Sebastiana Tyrale. 

Bövinghausen je bio u nizu od pet uzastopnih susreta bez pobjede. "O smjeni smo razgovarali i ranije", potvrdio je Grosskreutz za Bild, dodavši kako će nastaviti igrati nogomet u nižim ligama. Grosskreutz je najbolje dane profesionalne karijere proveo u Borussiji Dortmund za koju je nastupao od 2009. do 2015. godine.

Tada je otišao u Galatasaray, gdje je proveo jednu sezonu, pa je 2016. potpisao za Stuttgart. Nakon toga je par mjeseci bio bez kluba, nastavivši se baviti nogometom u njemačkim niželigašima. Za reprezentaciju Njemačke ima šest nastupa. Bio je u kadru reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2014. Nije odigrao ni minute, ali je dobio medalju i vodi ga se kao osvajača Svjetskog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.