OTAC TRAŽI MILIJARDU DOLARA ZA SVOJU DJECU: "Moj sin je bolji od Curryja, ubio bi i Jordana"

Foto: Getty Images/ Guliver Image

IAKO ih je otac LaVar Ball skoro zasjenio, braća Lonzo, LiAngelo i LaMelo postali su prava košarkaška senzacija u Americi. Dva najstarija brata Ball igraju na poznatom američkom koledžu UCLA, dok bi im se najmlađi trebao uskoro priključiti. Očekuje se da bi braća kroz koju godinu trebali zaigrati u NBA-u.  

Najmlađi član obitelji, 15-godišnji LaMelo, u srednjoškolskoj momčadi suparničkom timu je zabio čak 92 koša. Najstariji brat Lonzo ove godine izlazi na NBA draft i među najvećim je favoritima. Za njim ne kaska ni srednji brat LiAgelo koji je ove sezone na jednoj utakmici zabio 72 poena.


Dok sinovi zabijaju koševe, najstariji iz obitelji Ball brine o njihovu publicitetu. U fokus medija došao je nakon izjave da njegov najstariji sin igra bolje od Stepha Curryja te da bi jedan na jedan sredio legendarnog Michaela Jordana.

"Pet na pet - tu bi Jordan možda pobijedio, ali jedan na jedan - moj sin bi ga ubio"

Tijekom intervjua koji je dao za USA Today, LaVar je rekao da očekuje milijardu dolara za ugovor s Nikeom, Adidasom i Under Armourom, zbog čega je postao meta za izrugivanje u medijima.

"Želim milijardu dolara. To je naša cifra i ne odustajemo od nje. Čak nam i ne trebaju odmah dati sve. Bio bih zadovoljan kada bi nam isplatili 100 milijuna dolara tijekom 10 godina."

Bombastične izjave i uspjeh trojice sinova pretvorile su oca u zvijezdu. Na utakmicama UCLA-a fotografira se s navijačima, što je zapravo posao njegovih sinova. No čini se da su se uloge zamijenile.

 

Njegove postupke kritizirao je slavni Charles Barkley. Smatra da ovakvo ponašanje nije primjereno te da braći nikako ne ide u prilog očevo ponašanje.

"Naravno da trebaš biti ponosan na uspjehe svojih sinova, ali ovakvo ponašanje nakon nekog vremena postaje idiotizam."

Razlog ovakvog ponašanja možda leži u činjenici da je i LaVar nekada igrao košarku, ali se na tom polju nikada nije ostvario. Danas za život zarađuje kao osobni trener, no zasigurno su sinovi najzaslužniji za punjenje obiteljske blagajne. Predviđa im se sjajna karijera, tek su na početku...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.