"Oteli su nam Superclasico, od svetinja nam ostaju samo roštilj, čaj i puding"

Foto: EPA

JUAN ROMAN RIQUELME, "posljednja desetka" svjetskog nogometa i legenda Boce Juniors s kojom je tri puta osvajao Copa Libertadores, ogorčen je što se ove godine meč za naslov prvaka Južne Amerike igra u Madridu. Tamo će se u nedjelju sastati River Plate i Boca.

Argentinski velikan posebno je dakle ljutit jer se prvi put u povijesti za kontinentalnu titulu igra Superclasico, najveći i najluđi gradski derbi na svijetu, u kojem se sastaju Boca Juniors i River Plate, rivali Buenos Airesa.

Prva utakmica na Bocinoj Bomboneri završila je 2:2, a prije dva tjedna, neposredno pred uzvrat na Riverovom Monumentalu, navijači tog kluba u sačekuši su bus s igračima Boce izrešetali kamenjem i suzavcem.

Zbog toga je utakmica odgođena i nakon puno pregovora i natezanja odlučeno je da će se meč za naslov prvaka Južne Amerike igrati preko oceana. Na Realovom stadionu Santiago Bernabeu.

Riquelme, koji je za Bocu igrao 14 godina i s njom osvojio sve domaće, kontinentalne i internacionalne trofeje, nikako se ne može pomiriti s tom odlukom:

"To u Madridu neće biti Superclasico nego najskuplja prijateljska utakmica u povijesti. Postoje neke stvari koje su nama Argentincima svetinje; meso s roštilja, mate (napitak sličan čaju, op.a.), dulcje de leche (slastica od karamele nalik na puding) i Superclasico. I sada su nam uzeli njega. U našoj zemlji utakmica dva najveća kluba je svetkovina pa možete zamisliti koliko je još važna kada se prvi put u povijesti igra za naslov prvaka Južne Amerike. 

Tako je tužno da se igra izvan ovog grada i kontinenta. To je velik poraz argentinskog nogometa i to se nije smjelo dogoditi. Jer Superclasico je naš spektakl, naša zabava, i nema što raditi u Madridu i Europi. To jednostavno nema smisla. Bio sam uzbuđen time što ćemo prvaci Južne Amerike postati na Riverovom dvoru i da će nas zbog toga morati poštovati. Ali sada ništa od toga..."

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.