Otkrivamo koliko je Dinamo ponudio Rijeci za Frigana

Foto: Alex Nicodim/PIXSELL

TRI DANA prije početka sezone i susreta s Hajdukom na Maksimiru (subota, 20:00) u SuperSport Superkupu, Dinamo razmatra koje igrače bi doveo u ovom prijelaznom roku. Jedini koji je zasad došao je Francuz Maxime Bernauer, koji je drugoligašu Parisu plaćen 1.2 milijuna eura, a novi dolasci očekuju se tijekom ljeta.

Najveća želja Igora Bišćana je Matija Frigan, koji će ovog ljeta sigurno otići iz Rijeke. Odlični 21-godišnji napadač je prošle sezone u 31 utakmici za Rijeku upisao 15 golova i tri asistencije, a posebno dobro počeo je igrati kad je momčad preuzeo Sergej Jakirović.

U siječnju je već bio u Dinamu

Frigan je jednom nogom u zimskom prijelaznom roku već bio u Dinamu. Rijeka i Dinamo sve su dogovorili, odšteta je trebala biti 2.2 milijuna eura, ali je transfer stopiran iz vrha uprave pod vrlo sumnjivim okolnostima.

Frigan je u međuvremenu odigrao odličnu polusezonu i cijena se sasvim očekivano ovog ljeta promijenila. Damir Mišković sad za Frigana traži oko šest milijuna eura iako je i on svjestan da toliko vjerojatno ne može dobiti, ali ima vremena pregovarati do kraja prijelaznog roka.

Mišković bi vjerojatno pristao na oko pet milijuna eura, ali mu se ne žuri. Kako doznajemo, Frigana jako želi Sunderland, javili su se i Spartak Moskva te još jedan belgijski klub, a New York City FC još nije odustao i silno ga želi dovesti.

Želi ga Sunderland koji se borio za Premier ligu

Amerikanci su nedavno ponudili 4.5 milijuna eura, ali se Friganu previše ne ide u MLS. Za njega je jako zagrizao Sunderland koji je navodno poslao ponudu blizu pet milijuna eura, ali je Rijeka to, barem zasad, odbila. Sunderland, koji je prošle sezone igrao play-off za ulazak u Premier ligu, vidi Frigana kao idealnog igrača i lako je moguće da će povisiti ponudu.

Zainteresiran je i Spartak iz Moskve, ali Friganu Rusija nije opcija i on bi i dalje najviše želio doći u Dinamo. To mu odgovara jer je odavno poznato da je Dinamo odlična odskočna daska, a bio bi blizu obitelji što mu je vrlo važno jer želi biti uz brata Antonija koji je prošle godine tijekom rutinske operacije završio u komi.

Izvukao se, dobro se oporavlja, ali Matija mu želi biti blizu. Osim toga, Frigan je u mladoj reprezentaciji jako dobro surađivao s Igorom Bišćanom koji je jako cijenio njegov pristup treninzima i utakmicama i njemu je Dinamo najdraža opcija.

Rijeci je Dinamova ponuda premala

No hrvatski će prvak, da bi ga doveo, morati povećati ponudu. Kako doznajemo, Dinamo je spreman platiti 3.3 milijuna eura za Frigana, što je Rijeci premalo. Ranije je opcija bilo stavljanje nekih igrača pod račun, prvenstveno Niku Jankovića, ali je on u međuvremenu postao igrač Rijeke.

Budući da od stranih klubova ima znatno veće ponude od Dinamovih, Rijeka onu iz Maksimira uopće ne razmatra. To ne znači da je eventualni transfer u Dinamo propao, ali će se morati dogovoriti po potpuno drukčijim uvjetima.

U Maksimiru i dalje čekaju s velikim transferima. Kao što smo ranije pisali, plan je da do 15. kolovoza nitko od glavnih igrača ne odlazi jer je prioritet prolazak u play-off Lige prvaka, što jamči ulazak minimalno u skupinu Europa lige.

Dotad će Dario Šimić s Igorom Bišćanom imati jasnu sliku na koga može računati za nastavak sezone i onda će krenuti u dovođenje kapitalaca. Pod uvjetom da neki od njih, poput Frigana, dotad već ne nađu nove klubove...