Otkriveno što je Đoković imao na prsima na Roland Garrosu

Screenshot: Twitter

NOVAK ĐOKOVIĆ u drugom kolu Roland Garrosa pobijedio je Mađara Martona Fucsovicsa 7:6, 6:0, 6:3 i plasirao se u nastavak Grand Slam turnira. Svjetski mediji nakon meča pisali su o neobičnom krugu na prsima 36-godišnjeg srpskog tenisača, koji se vidio krajem prvog i početkom drugog seta, kada je Đoković presvlačio majicu. 

Talijanska tvrtka na Twitteru je otkrila o čemu je riječ. "Novak Đoković, jedan od najboljih tenisača ikad, tijekom meča s Fucsovicsem na Roland Garrosu pokazao je 'flaster' i rekao kako se radi o 'nevjerojatnoj nanotehnologiji' i 'najvećoj tajni u njegovoj karijeri'.

Ta nanotehnologija je Taopatch Sport, a proizvodimo ga mi, talijanska tvrtka Tao Technologies. Specijalizirani smo za patentiranje i stvaranje inovativnih nanotehnoloških uređaja namijenjenih ljudskom zdravlju", stoji u objavi Tao Technologiesa.

Što je Taopatch?

Đoković je nosio uređaj s "nanokristalima koji pretvaraju tjelesnu toplinu u svjetlost", stoji u objašnjenju na službenoj stranici tvrtke, gdje piše da uređaj košta 350 eura. "Proizvedeno svjetlo (zaista svijetli u mraku) šalje se na određene akupunkturne točke u tijelu, što pomaže pri pamćenju u komunikaciji s ostatkom tijela.

To dovodi do zdravstvenih koristi, boljeg i prirodnijeg držanja, boljeg sna, fokusiranosti, sportskih rezultata, ublažavanja boli i još mnogo toga", piše na službenoj stranici Taopatcha, čiji je direktor Fabio Fontana.

Đoković dao bizaran odgovor na pitanje novinara

Televizijske kamere snimile su predmet na Đokovićevim prsima, a komentatori emisije Tennis Channela našalili su se usporedivši ga s Iron Manom, Marvelovim stripovskim i filmskim superjunakom koji na prsima ima ugrađen reaktor koji mu štiti srce. Iron Mana je u filmu glumio Robert Downey Jr. 

Novinari su pitali Đokovića o čemu se radi, no nije dao precizan odgovor. "Jako sam volio Iron Mana kao klinac pa ga sada pokušavam glumiti", rekao je Đoković sa smiješkom pa nastavio: "Moj tim ima nevjerojatnu nanotehnologiju koja mi pomaže kako bih dao sve od sebe na terenu, tako da je ovo najveća tajna u mojoj karijeri. Da nema ovoga, vjerojatno ne bih sjedio ovdje."

"Moj tim isporučuje nevjerojatno učinkovitu nanotehnologiju koja mi pomaže da dam sve od sebe na terenu, tako da je to najveća tajna moje karijere", rekao je Đoković sarkastično. Idući suparnik Đokovića bit će španjolski tenisač Alejandro Davidovich Fokina, 29. nositelj, koji je u tri seta savladao domaćeg igrača Van Asschea sa 6:4, 6:3, 7:6.