transferi

Otkriveno tko je Laziju za Sergeja Milinkovića Savića ponudio 160 milijuna eura

Foto: Getty Images

"SVI u klubu želimo napraviti pobjedničku momčad. Nikako ne želimo oslabiti ekipu. Da drugačije razmišljam, već bih prodao Sergeja Milinkovića Savića za 160 milijuna eura", nedavno se pohvalio Lazijev predsjednik Claudio Lotito.

Čelnik talijanskog kluba zagonetno je prešutio ime kluba koji je koncem ljetnog prijelaznog razdoblja navodno za Sergeja Milinkovića Savića ponudio vrtoglavih 160 milijuna eura.

Spekulacije je prekinuo Gianluca Di Marzio. Talijanski itekako pouzdani sportski novinar temeljem svojih je saznanja pojasnio pozadinu, na koncu, propalog transfera.

"Ne znam je li ponuda bila vrijedna baš 160 milijuna eura kao što tvrdi Claudio Lotito. Vjerojatno su i bonusi bili uključeni. Ponuda je stigla u finišu ljetnog prijelaznog roka. Prema mojim informacijama, ponuđač je bio Real Madrid. Kao posrednik bio je angažiran Jorge Mendes. Claudio Lotito odbio je ponudu jer ekspresno nije mogao pronaći adekvatnu zamjenu", otkrio je Gianluca Di Marzio.

Sergej Milinković Savić početkom srpnja 2018. godine na tržištu je vrijedio 90 milijuna eura. S obzirom na turbulentnu jesensku formu, srpskom veznjaku tržišna cijena osjetno je opala za 15 milijuna eura. Ipak, prema Transfermarktu, i dalje je u tržišnim okvirima Lazijev najvrjedniji igrač.

Prije transfera u Lazio, početkom kolovoza 2015. godine za 18 milijuna eura, Sergej Milinković Savić nastupao je za Genk. Vojvodina ga je godinu dana prije prodala Genku za milijun eura. 

Talijanski mediji ljetos su pisali kako je Lazio ustrajno odbijao brojne ponude za Sergeja Milinkovića Savića. Sada je poznato i zašto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.