Otkriveno zašto ključni penal Chelseaja protiv Liverpoola nije ponovljen

Foto: Screenshot Twitter

ISTANBUL je ponovno bio sretan za Liverpool, a baš kao što su 2005. naslov prvaka Europe u ovom gradu osvojili raspucavanjem s 11 metara, tako su četvrti put u povijesti osvojili i UEFA Superkup, svladavši Chelsea s 3:2 (2:2, 1:1).

Španjolski vratar Adrian postao je junakom Liverpoolove pobjede jer je u petoj seriji raspucavanja obranio udarac Tammyja Abrahama koji je loptu poslao po sredini vrata, ali je vratar Liverpoola pročitao njegovu namjeru i nogom obranio udarac.

Međutim, taj odlučujući penal izazvao je bijes u Chelseaju. Naime, odmah nakon utakmice na društvenim mrežama pojavila se fotografija na kojoj se vidi da je golman Liverpoola stajao daleko ispred linije, što nije dozvoljeno.

Prema novim pravilima, golman mora barem jednom nogom ostati na liniji i ne smije izaći naprijed dok izvođač penala ne uputi udarac. Sudac je trebao poništiti gol i Abraham je morao ponoviti udarac. Mnogi se navijači nakon ove situacije pitaju čemu služi VAR.

Međutim, ubrzo je stiglo objašnjenje Roberta Rosettija, čelnog čovjeka sudačke organizacije u UEFA-i. Istina je da će se kažnjavati golmani koji ne stoje na liniji prilikom izvođenja penala, ali samo ako je u pitanju očita namjera da to naprave. Sudac je procijenio da Adrian nije s namjerom prekoračio pravilo i zato nije poništio udarac Abrahama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.