Otkriveno zašto Tudor nije preuzeo Napoli: "Nikad ne bi prihvatio takav ugovor"

Foto: EPA

IGOR TUDOR (45) bio je glavni kandidat za preuzimanje Napolija. Pouzdani insajderi, poput Fabrizija Romana, Gianluce Di Marzija i Nicola Schire, posljednjih su dana tvrdili da je hrvatski stručnjak prvi favorit za preuzimanje talijanskog prvaka. Međutim, posao je dobio Talijan Walter Mazzarri (62).

Tudorov menadžer Anthony Šerić u razgovoru za Gazzettu dello Sport otkrio je zašto njegov klijent nije dobio posao. "Napoli je želio trenera koji će igrati u formaciji 4-3-3 i pregovori su se fokusirali na razvoj toga. No kada se govori o Tudoru, jasno je kakvu dinamičnu igru sa širokim bekovima želi", izjavio je Šerić potvrdivši kako Tudor nije želio biti "vatrogasac" koji će spašavati klub.

"Igor želi dugoročan projekt, nikada ne bi prihvatio ugovor na sedam mjeseci", dodao je Šerić pa je opisao pregovore: "Napoli je poručio da ga želi, a mi smo iznijeli svoje mišljenje. Rekli su da će nam javiti hoće li uzeti Tudora na barem 18 mjeseci, no nismo dobili potvrdu."

"Tudor ima principe, novac dolazi kasnije"

Na pitanje je li Napoli ponudio ugovor koji je uključivao klauzulu o produljenju suradnje, Šerić je odgovorio: "Pregovori nisu otišli toliko daleko. Morali su ponuditi dulju opciju. Tudor ima principe, novac dolazi kasnije."

Šerić je na kraju upitan može li ovo postati velika propuštena prilika za Tudora. "Prekrasno je kada ga zove tako velik klub. Igor je fenomenalan trener, jedan od najboljih u Italiji. No nema razočaranja. Bila su to dvije potpuno drugačije ideje", zaključio je Šerić.

L'Equipe: Tudor na kraju sezone preuzima Napoli

Podsjetimo, francuski L'Equipe pisao je da su Tudor i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis dogovorili dvogodišnju suradnju, ali tek od kraja sezone. Mazzarri bi trebao ovu sezonu privesti kraju, a onda bi Tudor preuzeo momčad na ljeto.

Period do tog trenutka bi Tudor trebao provesti detaljno prateći momčad kako bi otkrio koji je najbolji način za pripremiti sljedeću sezonu, ali i koje bi pozicije htio ojačati igračima s tržišta kada krene prijelazni rok. 

Mazzarri će se za to vrijeme s Napolijem boriti za popravak plasmana u Serie A i što bolji plasman u Ligi prvaka. Dosadašnji trener Rudi Garcia, koji je u aktualnom prvaku Italije proveo samo četiri mjeseca, ostavio je klub na četvrtom mjestu s 21 bodom, deset manje od vodećeg Intera. U Ligi prvaka je drugi u skupini C sa sedam bodova. Real Madrid ima 12, Braga tri, a Union Berlin jedan bod.

Tudorov posljednji posao bio je u Marseilleu

Tudor je u Italiji na domaćem terenu. To mu je druga domovina jer je ondje kao igrač i pomoćni trener Juventusa te trener Udinesea i Verone proveo gotovo 12 godina. Posljednji angažman imao je u Marseilleu, koji je napustio na ljeto.

Otad traži posao te ga se, između ostalog, povezivalo s Bešiktašem. Posao u Napoliju bio bi mu kruna dosadašnje trenerske karijere, u kojoj je još vodio Hajduk, PAOK, Udinese, Karabukspor, Veronu i Galatasaray.