PREMIERSHIP

"Otrovne WhatsApp grupe smjenjuju trenere u Engleskoj. To se otelo kontroli"

Foto: Getty Images/Guliver Image

U MANJE od mjesec dana čak četiri engleska kluba otpustila su trenere. 

Sredinom studenoga Tottenham je dao otkaz Mauriciju Pochettinu, desetak dana kasnije Arsenal se zahvalio Unaiju Emeryju, a ovog mjeseca otkaze su dobili Quique Sanchez Flores u Watfordu i Marco Silva u Evertonu. Treneri su u Premiershipu na udaru kao nikad, a takvu situaciju komentirao je iskusni engleski trener Alan Pardew.

"U današnje vrijeme igrači dođu na trening i odu iz kluba, ali se čini kao da su stalno tamo. Imaju svoje zatvorene WhatsApp grupe u kojima komentiraju što se događa i jako brzo jedni na druge mogu proširiti crv sumnje koji narušava atmosferu. Sljedeći dan kad dođete na trening atmosfera je čudna i jasno vam je da se nešto neobično događa", rekao je Pardew koji je bez posla godinu i pol nakon što je dobio otkaz u West Bromwich Albionu.

Pardew je potpuno izgubio kontrolu nad svlačionicom, a vrhunac se dogodio na "team buildingu" u Barceloni kad su njegovi igrači ukrali taksi i vozikali se gradom.

"Stariji igrači, ali i oni nezadovoljni sad imaju puno veću kontrolu i utjecaj na zbivanja u svlačionici. U tim zatvorenim grupama jako brzo mogu puno igrača okrenuti na svoju stranu i to je potpuno izmaknulo kontroli. Ne možete na to nikako utjecati, a ako i želite, odnosno zatražite neke informacije, samo ćete pogoršati situaciju. To vas dovodi u situaciju da biste neke važne ili skupe igrače rado stavili po strani ili ih se odrekli, ali to nema smisla jer su vezani za klub ugovorom i navijači ih vole", rekao je Pardew.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.