Ovaj čovjek je iza dvije najveće Dinamove blamaže zadnjih godina

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

BALLKANI, prvak Kosova, senzacionalno je u drugom kolu Konferencijske lige pobijedio hrvatskog prvaka Dinamo (2:0) u Prištini. Do možda najveće pobjede klupskog nogometa najmlađe europske države taj klub je vodio Ilir Daja (56), albanski trener koji je u domovini osvojio prvenstvo s tri kluba.

Posljednji od njih je Skenderbeu. Upravo s tim klubom Daja je prije šest godina izveo prvu svoju senzaciju protiv Dinama. Tada je njegov klub protiv hrvatskog igrao u play-offu Europa lige. Očekivalo se da Dinamo prođe lako, otprilike kao i kada je dvije godine ranije upravo Skenderbeu izbacio s ukupnih 6:2 u doigravanju Lige prvaka.

Albanski specijalist za Dinamo

No, Daja je senzacionalno izbacio momčad koju je vodio Mario Cvitanović. Tada je Dinamo ostao bez Europe već u kolovozu. Prva utakmica na Maksimiru završila je 1:1, ali je Angelo Henriquez spasio Dinamo golom u sudačkoj nadoknadi. Uzvrat je završio bez golova iako je Dinamo imao igrača više zadnjih 15 minuta.

Tada je još vrijedilo pravilo gola u gostima pa je tako Daja izbacio iz Europe ekipu u kojoj su bili Livaković, Rrahmani, Moro, Soudani, Olmo, Junior Fernandes... i koja je na kraju te sezone osvojila duplu hrvatsku krunu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.