Marc Overmars

Overmars morao otići iz Ajaxa zbog zlostavljanja, na novom poslu ima puno veću plaću

Foto: EPA

MARC OVERMARS (48), legendarni bivši nizozemski nogometaš, prije dva se mjeseca povukao s pozicije sportskog direktora Ajaxa nakon što je potvrđeno da je nekolicini kolegica poslao niz neprikladnih poruka. Ajax je objavio da je Overmars odluku o povlačenju donio nakon razgovora s klupskim odborom i glavnim izvršnim direktorom Edwinom van der Sarom tijekom proteklih dana. 

Ipak, ikona Ajaxa, Arsenala i Barcelone vrlo brzo je našla novi posao. Overmars je dobio posao sportskog direktora belgijskog Antwerpena. Klub je prije pet godina preuzeo novinski magnat i jedan od najbogatijih Belgijaca Paul Gheysens, a od tada je Antwerpen u stalnom uzletu. Kako piše belgijski portal Nieuwsbald, Overmars je u Antwerpenu dobio značajnu povišicu. Plaća mu je s 400 tisuća eura, koliko je imao u Ajaxu, porasla na milijun eura godišnje.

U Ajaxu su rekli da je Overmars bio jedan od najboljih sportskih direktora u povijesti kluba. Ajax je od njegovog dolaska u klub 2013. kroz devet godina prodajom igrača zaradio više od 350 milijuna eura. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.