LIONEL MESSI

Ovi statistički podaci pokazuju svu Messijevu nemoć u ovoj sezoni

Foto: EPA

LIONEL MESSI je u svojoj prvoj sezoni u Paris Saint-Germainu, šampionskoj u smislu osvajanja naslova francuskih prvaka, sudjelovao s četiri pogotka u 23 odigrane utakmice. Realizacija mu je kriminalno loša, otkrivaju statistički podaci učinkovitosti i korištenja velikih prilika na utakmicama.

U svojoj posljednjoj sezoni za Barcelonu Messi je postigao 30 golova u 35 utakmica. U PSG-u su se sigurno nadali sličnim brojkama kad su ga doveli i dali mu najveću plaću u Ligue 1. Prema podacima Capologyja, najrelevantnijeg izvora kada su plaće igrača u pitanju, Messijeva godišnja bruto plaća iznosi 63.6 milijuna eura, odnosno bruto primanja za svaki tjedan su mu 1223 milijuna eura. Iako se ističe svojim igrama te je po prosječnoj ocjeni treći igrač Ligue 1, ističe se i promašajima.

Najgori postotak realizacije i najgori u korištenju velikih prilika

Prema podacima SofaScorea, Messi je igrač koji ima najslabiju učinkovitost među svim napadačima koji se natječu u pet najjačih europskih liga, a da su pokušali zabiti iz minimalno 60 udaraca. Njegov postotak realizacije iznosi loših 5.4 posto, odnosno Messi pogodak slavi nakon otprilike svakog 19 udarca prema suparnikovom golu. 

Drugi na toj ljestvici je napadač hrvatske reprezentacije i Hoffenheima Andrej Kramarić s postotkom 5.7, a slijedi ga Lilleov Burak Yilmaz s 5.8.

Gledaju li se samo velike šanse, Messi je i tu najgori u konkurenciji 165 igrača iz liga Petice koji su imali 10 ili više pokušaja iz velikih prilika. Postotak Messijeve realizacije takvih šansi iznosi tek 8.3 posto.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.