Ovih pet igrača napušta Barcelonu

Foto: Profimedia

BARCELONA kreće u rekonstrukciju momčadi u sljedećem prijelaznom roku. Trener Xavi odlučio je otići na kraju sezone, a sportski direktor počeo je slagati momčad za novog trenera.

Katalonski Sport piše da će Barcelona na ljeto pokušati dovesti petoricu nogometaša, a isto toliko bi ih moglo napustiti Camp Nou. Sigurno odlaze Sergi Roberto i Marcos Alonso. Xavi se kod uprave kluba zalagao da Roberto dobije novi ugovor, ali sa Xavijevim odlaskom otići će i 32-godišnjak koji je cijelu karijeru proveo u Barceloni. Alonsu, poput Roberta, istječe ugovor i neće dobiti novi.

Oriol Romeu stigao je prošlog ljeta iz Girone, ali u Barceloni nisu zadovoljni nastupima 32-godišnjeg veznjaka. Sve je češće na klupi i žele ga se riješiti. 

Na prodaju Raphinha i Araujo, dolaze veznjak i lijevo krilo

Raphinha, kojeg je Barcelona za 58 milijuna eura dovela iz Leedsa 2022. godine, ima problema s ozljedama. Klubu je svakako prvi izbor Lamine Yamal, 16-godišnjak koji je ove sezone zabio tri gola uz pet asistencija.

Očekuje se da bi Barcelona mogla prodati i Ronalda Arauja, urugvajskog braniča, za kojeg je interes pokazao Bayern. Njegovu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 70 milijuna eura. 

Sport piše da su prioriteti Barcelone u narednom prijelaznom roku dovođenje središnjeg veznjaka i lijevog krila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.