Ovo je Real bez Benzeme, Modrića i Kroosa. Ancelotti radi tri spektakularna transfera

Foto: EPA/Index

CARLO ANCELOTTI gotovo sigurno ostaje u Real Madridu, pišu španjolski mediji. As dodaje kako će Talijan u Real dovesti i četvoricu igrača, a zasad su poznata dva imena. "Talijanski trener već kroji sastav za sljedeću sezonu. Dovest će četiri igrača, po jedno pojačanje u obrani i veznom redu te dvojicu u napadu."

"Jedan od te dvojice bit će Joselu, a drugi će ovisiti o odluci Karima Benzeme i tome ostaje li u Madridu", piše As i dodaje: "Zna se i da će kao pojačanje u veznom redu doći Jude Bellingham. Marco Asensio odlazi, kao i Mariano. Očekuje se da će Dani Ceballos i Nacho Fernandez produljiti ugovore. Luka Modrić i Toni Kroos to su već učinili."

Benzema je blizu odlaska. Kane bi ga mogao zamijeniti

U Realu je trenutno najveća briga status Karima Benzeme (35). Zlatna lopta ima nevjerojatnu ponudu iz Saudijske Arabije i uskoro mora donijeti odluku. Španjolci tvrde da je francuski centarfor blizu odluke da napusti madridski klub nakon 14 godina. Real će, stoga, morati kupiti klasnog napadača.

Zasad im je prvi na popisu Harry Kane (29). Kapetan engleske reprezentacije i Tottenhama prema Transfermarktu vrijedi 90 milijuna eura, a ove sezone je za londonski klub u 49 utakmica u svim natjecanjima zabio 32 gola te pet puta asistirao. Smatra se kako Kaneu nedostaje završni iskorak u karijeri, odnosno to da bude jedan od ključnih igrača kluba koji se bori za trofeje.

Tottenham je daleko od tog statusa, no zato bi Kane u Realu mogao ispuniti svoje najviše ambicije time što će zamijeniti Benzemu. Real bi uz Bellinghama i Kanea mogao napraviti još jedan veliki transfer. Najslabija pozicija u timu je ona koju pokriva Dani Carvajal na desnome beku.

Real priprema još jedan spektakularan transfer?

Ancelotti na toj poziciji ponekad koristi i Lucasa Vazqueza te Nacha Fernandeza, no oni nisu na nivou Real Madrida. Stoga bi Ancelotti rado doveo Achrafa Hakimija (24) iz PSG-a. Marokanski desni bek nije oduševljen situacijom u PSG-u i želi se boriti za osvajanje Lige prvaka.

Uz to, Hakimi posjeduje i španjolsku putovnicu pa u Realu ne bi okupirao jedno od tri mjesta rezerviranih za igrače izvan Europske unije. Hakimiju svakako koristi i iskustvo iz Reala, čiji je bio član od 2015. do 2020. godine. 

Stiže i Celtin ofenzivni vezni Gabri Veiga (20), koji će koštati Real oko 30 milijuna eura. Real bi tog mladića mogao poslati na posudbu jer je u kadru još i Dani Ceballos (26), koji se dobro snašao kao Modrićev zamjenik. Uz nabrojane, tu je i sjajni Federico Valverde (24). Urugvajac trenutno igra sjajnu sezonu i prema Transfermarktu vrijedi 100 milijuna eura i može igrati i kao desno krilo.

Realovo novo lice

Madridski bi klub tako od sljedeće sezone mogao imati potpuno novo lice, i to bez veterana poput Karima Benzeme, Luke Modrića i Tonija Kroosa u glavnim ulogama. Za pretpostaviti je kako će Real po pitanju veznoga reda ovoga ljeta dovesti samo Bellinghama od kapitalaca.

Pitanje je i gdje Ancelotti vidi Eduarda Camavingu (20), francuskog veznjaka koji je posljednjih mjeseci korišten na poziciji lijevoga beka. Engleski mediji pišu kako je Real zainteresiran za Liverpoolovog Škota Andyja Robertsona (29), koji je posljednjih godina bio jedan od najboljih igrača svijeta na svojoj poziciji.