Ovo je vjerojatni sastav Dinama za lov na Ligu prvaka

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO večeras od 18:45 po hrvatskom vremenu gostuje u Bakuu kod Qarabaga u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka. Hrvatski prvak slavio je u Maksimiru 3:0 (Pjaca, Kulenović 2) i došao na koračić do povratka u elitni razred europskog nogometa, ali i ogromne zarade od UEFA-e.

Dinamo je u prvoj utakmici odigrao odlično, ali je imao i dosta sreće. Azerbajdžanci su promašili nekoliko čistih zicera, koje je Ivan Nevistić poskidao, no na kraju mogu biti zadovoljni jer su lako mogli i lošije proći. Dinamo je u završnici susreta imao dvije velike šanse da nokautira Qarabag i već u prvoj utakmici osigura prolazak.

Dinamo jako oprezan uoči uzvrata

I ovako je Dinamo vrlo blizu, ali su u Maksimiru jako oprezni uoči uzvrata, osobito nakon ružne lekcije protiv PAOK-a prošle sezone. Podsjetimo, Dinamo je tada u Maksimiru slavio 2:0, da bi u Solunu doživio debakl te izgubio 5:1 i ispao iz Europe.

"Pripremali smo se na normalan način za ovu utakmicu, kao za svaku drugu. Uzeli smo prošlu utakmicu za primjer, to je najvažnije. Najbolje je što je naša momčad osjetila njih na terenu. Njihov napad puno je bolji nego njihova zadnja linija. To je naša šansa, ako budu puno riskirali, možemo ih ugroziti iz kontre", rekao je Dinamov trener Sergej Jakirović uoči utakmice.

Jakirović je u Maksimiru krenuo s četvoricom u zadnjoj liniji i Petkovićem kao isturenom špicom te poveo 1:0, ali su gosti, kao što smo rekli, imali jako puno šansi. Susret je prelomljen oko 60. minute kad je Jakirović prešao na igru s trojicom u zadnjoj liniji, onda uveo i drugog napadača i tako iskoristio otvoreniji pristup gostiju, koji su tražili izjednačenje.

Qarabag u uzvratnoj utakmici nema što čekati. Mora krenuti otvoreno od prve minute i tu će Dinamo sigurno imati puno prostora, kao i u prvom susretu. Očekuje se da će Jakirović krenuti s trojicom u zadnjoj liniji pa preko brzih bokova i s dva napadača tražiti šanse iz kontri.

Vjerojatni sastav Dinama:

Tako bi u zadnjoj liniji trebali igrati Maxime Bernauer, Kevin Theophile-Catherine i Samy Mmaee, koji se pokazao kao veliko pojačanje. Arijan Ademi otputovao je s momčadi u Baku, ali nije još spreman, pa će par zadnjih veznih standardno biti Josip Mišić i Petar Sučić. Ispred njih trebao bi igrati Martin Baturina, a Dinamo bi trebao početi s dva napadača; Petkovićem i Kulenovićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.