Negledljivo. Postoji više razloga zašto je Hrvatska odigrala groznih 45 minuta

Foto: EPA

HRVATSKA je u 2. kolu skupine B Europskog prvenstva odigrala samo 2:2 u Hamburgu s Albanijom i potpuno si zakomplicirala situaciju u skupini. Albanci su poveli u 11. minuti golom Lacija, da bi Hrvatska u nastavku okrenula golom Kramarića u 74. te autogolom Gjasule dvije minute kasnije.

No isti igrač je u petoj minuti nadoknade donio bod Albancima. Hrvatska je protiv Albanije odigrala jedno od svojih najgorih poluvremena u povijesti. U drugom je igra bila znatno bolja, ali očito nedovoljna za više od boda. U zadnjem kolu samo pobjeda protiv Italije Hrvatsku vodi u osminu finala. Komentar utakmice dobili smo od Krunoslava Rendulića. 

Grozno i negledljivo prvo poluvrijeme. Katastrofa

Dva dijametralno različita poluvremena. Prvo katastrofalno. Spora i bezidejna igra Hrvatske, bez energije, statično. Ma totalno negledljivo. Grozno. Dobro da u tom periodu igre nismo gubili i s višom razlikom. U drugom je slika bila ipak nešto bolja. Lopta je imala brži protok, igralo se odlučnije i s više autoriteta. Očito je da su Sučić, Budimir i Pašalić donijeli nešto što nije postojalo u prvom poluvremenu.

Šteta samo da smo primili gol u zadnjim sekundama. I to mi je neshvatljivo da se u 95. minuti takva pogreška obrane može dogoditi. 

Ima više razloga zašto je Hrvatska odigrala ovako

Treba sad biti pošten i reći jasno i glasno da nismo zaslužili više i da je onih prvih 45 minuta putokaz kako Hrvatska nikad više ne smije igrati. Zašto je to tako? Ima više razloga. Modrić više ne može na top nivou igrati svih 90 minuta i na koncu, u Realu nije standardan.

Perišić se vraća nakon teške ozljede. Juranović ne igra u Berlinu. Šutalo je došao u najgori Ajax u tko zna koliko godina i tamo je izgubio samopouzdanje. Brozović nakon što je otišao iz Intera u Arabiju više nije isti igrač.

E sad, jesu li ti igrači trebali biti od početka na terenu? Teško je sad pametovati i glumiti generala nakon bitke. Sad smo svi pametni i svi znamo kako se trebalo igrati. Svaka odluka koju trener donese prije utakmice ima rezona, ali na kraju se vidi je li bio u pravu ili nije.

Italija? Najbolji mogući scenarij, jako dobro znam da je nemoguće igrati na bod 

Ništa, čeka nas Italija, a i dalje sve držimo u svojim rukama. Iskreno, zadovoljan sam ovim scenarijem da nam samo pobjeda igra. Iz iskustva kao trener znam da kad igrači znaju da im je bod dosta, da se podsvjesno povuku iz straha da ne izgube i baš tada najčešće i izgube takvu utakmicu. Volio bih da mi netko objasni kako se to točno igra na bod. 

Zato bih rekao da je jedino dobro izašlo iz ove utakmice to što sad točno znamo što moramo. Ako pobijedimo, super, idemo dalje. Ne uspijemo li, onda je sve jasno. Nismo ni zaslužili više.

Protiv Italije neće biti prostora bilo kakvim kalkulacijama i budemo li igrali kao danas u drugom poluvremenu, vjerujem da ćemo se svi skupa veseliti. I siguran sam da će igra iz drugog dijela Daliću otvoriti oči i što se tiče sastava za Italiju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.