Ovo su najveća imena koja su ostala bez ugovora u HNL-u

Foto: Hajduk.hr

LJETNI prijelazni rok sve je bliže i u mnogim HNL klubovima će donijeti velike promjene kadra. Ovih dana već smo dobili prvi višemilijunski transfer. Bayern München je doveo 15-godišnjeg stopera Osijeka Ljubu Puljića učinivši ga najskupljim hrvatskim igračem svih vremena u tom uzrastu.

Neki igrači otići će u druge klubove bez odštete jer ovih dana ulaze u posljednji mjesec svojih aktualnih ugovora. Dinamo se već oprostio od Kévina Théophile-Catherinea (33), iskusnog stopera i jednog od najboljih stranaca u novijoj povijesti kluba.

Čistka u Hajduku i odlazak ključnog igrača Varaždina?

U Hajduku se sprema čistka. Splitski klub mogli bi napustiti defenzivni veznjak Marco Fossati (30), napadač Nikola Kalinić (35), stoper Stefan Simić (28) i iskusni mađarski desni bek Gergő Lovrencsics (34). Uglavnom se radi o igračima koje su iz prvog sastava izgurale mlađe i pouzdanije opcije.

Varaždin je, naročito početkom sezone, bio jedan od hitova prvenstva, ali još nije poznata budućnost jednog od najboljih igrača ekipe Frana Brodića (26) i njegovog vršnjaka u veznom redu Marina Pilja, koji je također bio bitna karika u sustavu Marija Kovačevića.

Drugoligaš Šibenik ostaje bez najpouzdanijeg igrača

U Istri su se svečano rastali s dosadašnjim kapetanom, baskijskim stoperom Einarom Galileom (29) koji napušta stadion Aldo Drosina nakon četiri godine. U Gorici su pred krajem ugovora Joey Suk (33) i Ivan Tomečak (33), a novopečenog drugoligaša Šibenik svakako će napustiti Lovre Rogić (27), golman koji je ove sezone bio rijetka svijetla točka na Šubićevcu.