Esport

Ovo su ocjene Ante Rebića kada se prvi put pojavio u FIFA-i, a sada ga želi pola Europe

Foto: EPA-EFE

ANTE Rebić jedan je od hitova Svjetskog prvenstva u Rusiji. Prije svega veliki radnik neuništive volje sve češće pokazuje i kako se popravlja na tehničkom planu pa redovito izbacuje protivnike jednostavnim driblingom ili inteligentnim prvim dodirom, a sada ga želi pola Europe. Strijelac vodećeg pogotka protiv Argentine prvi put se u FIFA serijalu pojavio 2013. Kao igrač Fiorentine pojavio se u FIFA-i 14 iako su ocjene bile loše, potencijal je bio velik, a izgleda da je sada pravo vrijeme da ga ostvari. 

>Pogledajte ocjene Luke Modrića kada se prvi put pojavio na FIFA-i

>Nakon nevjerojatnog sprinta, francusko čudo i dalje nije najbrži igrač u FIFA-i 18

S 19 godina Ante Rebić je u FIFA-i 14 dobio ocjenu 66. Igrao je poziciju čistog napadača, a dribling i kontrola lopte su mu bili ocijenjeni bolje nego sprint i brzina. Defenzivno je pak bio potpuno beskoristan. Te godine najvišu ocjenu od 72 dobio je za kontrolu lopte, a najnižu (izvan ocjena za golmane) dobio je za markiranje i duele, mizernih 25. Međutim, potencijal mu je ocijenjen s 80.

Screenshot: FIFA Index

Četiri godine kasnije, Rebić je za Fiorentinu upisao samo osam nastupa, a ostatak vremena proveo na posudbama. Međutim, potpuno je procvjetao u Eintrachtu iz Frankfurta pod vodstvom Nike Kovača. U finalu njemačkog kupa odveo je Eintracht do povijesnog uspjeha zabivši dva pogotka moćnom Bayernu. Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji možda nije u najboljoj golgeterskoj formi, ali važan je i neosporan dio moćne momčadi i velika opasnost za protivnička vrata svaki put kad primi loptu. 

EA Sports mu je kao igraču hrvatske reprezentacije dodijelio ukupnu ocjenu od 75 te ga stavio na lijevo krilo. Prema mišljenju iste kompanije niti jednom na prvenstvu nije zaslužio bolju ocjenu, ali je predstavom u finalu njemačkog kupa. Tada je dobio najbolju karticu s ukupnom ocjenom od 81. 


Screenshot: FUThead

Usporedbe radi, igrač japanske nogometne reprezentacije i Betisa Takashi Inui za utakmicu protiv Belgije dobio je karticu s nevjerojatnom ocjenom 91 na istoj poziciji koju igra Rebić. Najbolje ocijenjeni igrač u igri na toj pozicije je Alexis Sánchez s ocjenom 97, dok Rebiću s ocjenom 81 društvo prave Ryan Babel, Kevin Mirallas, Marcus Rashford i mnogi drugi.

Nastavi li Ante Rebić s dobrim igrama i hrvatska reprezentacija se plasira u finale Svjetskog prvenstva u Rusiji sigurno će uslijediti i bogati transfer u neki veći klub, a s time će doći i bolje ocjene u najpopularnijoj nogometnoj igri na svijetu. FIFA 19 izlazi 28. rujna, sigurni smo da će dotad Rebić uspjeti impresionirati EA Sports, kao i ostatak svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.