Ovo su tri igrača iz HNL-a koji će najvjerojatnije dobiti Dalićev poziv

Foto: Pixsell

SVE JE jasnije tko bi mogli biti novi igrači koje će Zlatko Dalić pozvati u hrvatsku reprezentaciju. Nakon što je u zadnje dvije utakmice reprezentacija vezala dva poraza protiv Turske i Walesa te tako ugrozila šanse za direktan plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Dalić je najavio da će u reprezentaciju pozvati neka nova imena.

"Nisam reagirao, nisam osjetio ovu situaciju, to je moja odgovornost, nisam bio dobar. Činjenica je da je ovo nedopustivo i da moramo tražiti kvalitetnija rješenja. Imao sam svoje ideje i razmišljanja, ali nisam htio ništa dirati dok nam ide dobro. Vjerojatno možemo očekivati nove pozive novim igračima, da donesem odluke o kojima sam razmišljao. Moram ovo proanalizirati i izaći iz komforne zone u kojoj sam živio i u kojoj su živjeli igrači", rekao je Dalić tada za Dnevnik Nove TV.

Tako je Dalić sa svojim pomoćnicima Vedranom Ćorlukom i Ivicom Olićem na stadionu Alda Drosine prošlog vikenda gledao utakmicu SuperSport HNL-a između Istre i Rijeke, koja je završila 1:1. Čini se da je upravo tamo pronašao dva sigurna imena za poziv u reprezentaciju. Također, osim dvojca iz Rijeke, izgledno je da će jedno novo ime iz HNL-a na popis dati Hajduk. Evo o kome se radi.

Franjo Ivanović

Dalić već neko vrijeme traži rješenja u napadu, a Ivanović se kroz ovu sezonu pokazao kao najbitniji igrač Rijeke u tom aspektu. Ne zabija u kontinuitetu, definitivno nije čisti golgeter koji će zabijati 20 ili više golova u sezoni, ali beskrajno je koristan kad god je na terenu.

Zastrašujućom energijom izluđuje protivnike, neprestano vrši pritisak na protivničku obranu i ostavlja dojam da može trčati dok svi drugi ne padnu s nogu. Vjerojatno ga zato Dalić i vidi kao jednog od sigurnih za poziv, upravo to je ono što Dalić ističe da hrvatskoj reprezentaciji nedostaje u zadnje vrijeme.

Marco Pašalić

Sjajan krilni napadač koji je nogometno odgojen u Dortmundu već dobro poznaje sustav hrvatskih reprezentacija, igrao je kod Bišćana i Skočića u U-21 reprezentaciji, a sada bi mogao dobiti novu šansu u reprezentativnom dresu, ali onom A vrste.

U HNL-u ponajviše oduševljava udarcima s distance, nevjerojatno je opasan za gol protivnika s gotovo svake točke u protivničkoj trećini pa Dalić vjeruje da bi svojim specifičnom setom vještina mogao nešto reći i u reprezentaciji.

Dario Melnjak

U Hajduku se u zadnje dvije godine mijenjaju treneri kao na traci, ali kod svakog je na poziciji lijevog beka neprikosnoven Dario Melnjak. Vjerojatno svoje najbolje partije u Hajduku odigrao je pod Valdasom Dambrauskasom, Litavac ga je čak uspio napraviti i opasnim za gol protivnika, ali i ove sezone je na visokoj razini.

Upravo zato ga Dalić vidi kao opciju na lijevom boku, gdje se čini da Hrvatska nema jasno rješenje. Borna Sosa kotirao kao prvotimac, ali ima vrlo tešku i neizvjesnu situaciju u Ajaxu pa je pitanje kako će se ona na kraju odraziti na njega, a Borna Barišić nije zadovoljio u posljednje dvije utakmice. Tu je i Domagoj Bradarić iz Salernitane, on je također jedan od igrača koji bi se mogli naći na osvježenom popisu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.