Ovog ljeta ništa od Salzburga i Šerifa: Nikakva igra za odličan rezultat

DINAMO je u Helsinkiju osigurao play-off Lige prvaka, ali slučajnim autogolom i iz jedine prave akcije. Ipak, zamjetan je napredak u odnosu na prethodne dvije sezone, kada je upravo u 3. pretkolu LP ispadao u kvalifikacije za Europa ligu. Ovaj put s gostovanja nosi pobjedu, a ne "aktivnih" 1:1, kao protiv Salzburga i Šerifa, koji su ga eliminirali u maksimirskim uzvratima.

Modri na pragu play-offa: Dinamo unatoč neuvjerljivoj partiji slavio u Helsinkiju

Za razliku od protivnika koje inače gledamo protiv Dinama, Helsinki se pokazao željan nadigravanja i gola. Finci su napadali, bili agresivni u presijecanju napada i brzi u kontrama. U obrani su pravilno uočili od koga vreba najveća opasnost, pa su zakočili Badelja i Vrsaljka, ali dojam je kako je Helsinki u rangu sredine tablice HNL-a.

Neprecizna i spora igra na umjetnoj travi

Dinamo je kod ovog europskog trećeligaša došao do pobjede u drugoj brzini, točnije leru, jer igra Jurčićeve momčadi je u pojedinim dijelovima bila užasno spora i bezidejna, a jedinu pravu akciju Dinamo je složio kod Sammirovog pobjedničkog gola.

Je li to zbog umjetne trave ili tko zna čega, ali igru Modrih u velikom dijelu utakmice krasila su pogrešna dodavanja, procjene i srljanje, što je rezultiralo sa čak tri žuta kartona samo u prvom poluvremenu.

Kelava opet letio u prazno

Kada stručni stožer Dinamovog protivnika u play-offu bude pregledavao dvd-e Modrih kako bi ih što bolje upoznao, s ove utakmice posebno će podcrtati ime Ivana Kelave. Mladi golman, koji je napokon uveden u reprezentaciju, teško je pogriješio kod gola Helsinkija, a njegova nemogućnost da loptom dobaci dalje od "pola centra" već odavno je poznata. Kelava je u Helsinkiju imao nekoliko odličnih obrana, ali njegove kvalitete nikad nisu bile sporne. Nisu međutim ni mane, koje zabrinjavajuće pokazuje u europskim utakmicama. Kod jeftino primljenog gola nisu se istaknuli ni hvaljeni Vida i Tonel.

Vrsaljka suigrači bojkotiraju, a loptama hrane nepreciznog Ibaneza

Izjednačujući gol pao je potpuno slučajno, jer Dinamo je nakon minusa djelovao izgubljeno. Iako je Helsinki u drugom poluvremenu bio bolji, Dinamo je klasa više od protivnika, a to je i dokazao lijepom akcijom za gol koji ih vodi dalje. Za taj gol asistirao je Rukavina, na kojem je ipak primjetno kako je predugo "garažiran", dok Vrsaljku suigrači ne dopuštaju da pokaže koliko može. Nekoliko puta je imao potpuno slobodnu desnu stranu, ali očigledno je "naredba" da se forsira Ibanez, koji se isticao nepreciznim pokušajima. Alispahić i Krstanović su potpuno podbacili.

Pobjeda u Helsinkiju će biti pirova ako Dinamo ne popravi igru

Dinamo igrom iz Helsinkija naravno nema šanse protiv ekipa na zadnjoj prepreci za Ligu prvaka, da ne spominjemo one koje čekaju iza "vrata raja", ali sada je već prošlo dosta vremena, jer ekipa je mjesec dana zajedno, a nekog velikog napretka u igri nema. Pitanje je može li Jurčić bolje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.