Paolu Maldiniju otac zabranio transfer u United. S par riječi odbio Sir Alexa

Foto: Guliver Image/Getty Images

PAOLO MALDINI jedan je od najboljih obrambenih nogometaša svih vremena. Kao klinac je debitirao u prvoj momčadi Milana i odmah je bilo jasno da je riječ o nogometašu koji će revolucionirati poziciju braniča u modernom nogometu. Maldini je bio velika želja Uniteda i Sir Alexa Fergusona, no do transfera nikad nije došlo. Paolov otac, bivši izbornik Italije i legenda Milana, bio je sasvim jasan. Jednom efektnom rečenicom odbio je Fergieja i objasnio što za njegovu obitelj znači Milan.

"Moj djed je Milan, moj otac je Milan, ja sam Milan i moj sin je Milan. Zaboravi", bila je poruka starijeg Maldinija.

Za Italiju je Paolo odigrao 125 utakmica, a s Azzurima ima svjetsko srebro (1994.) i svjetsku broncu (1990.) te je jedini branič u povijesti koji je bio izabran u najbolju momčad svjetskog prvenstva čak dva puta.

Sin čuvenog Cesarea Maldinija u klubu je od 1978., kada je kao dječak prve nogometne korake napravio u Milanellu. Za prvu momčad debitirao je 1985. protiv Udinesea te cijelu karijeru nosio crveno-crni dres, a kasnije je bio kapetan sve do 2009. i kraja karijere. Odigrao je nestvarnih 25 sezona, 902 utakmice, uz 33 gola i 25 osvojenih trofeja, među kojima sedam Scudetta i pet Liga prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.