Papu: Hrvatska je pobijedila Brazil, a mi smo slavili. Znali smo da sređujemo Hrvate

Foto: Profimedia

ALEJANDRO PAPU GOMEZ, krilo reprezentacije Argentine, otkrio je situaciju sa Svjetskog prvenstva prije dva mjeseca: "Prije četvrtfinalne utakmice nas i Nizozemske, istoga dana su četvrtfinale igrali Hrvatska i Brazil. S velikim smo zanimanjem pratili taj meč jer je njegov pobjednik igrao s pobjednikom našeg u polufinalu. Utakmica Hrvatske i Brazila se oduljila do produžetaka, a mi smo već morali izaći na zagrijavanje prije našeg meča.

"Hrvatska je pobijedila Brazil, a mi smo slavili kao da smo mi prošli jer smo znali da imamo i Hrvate i naslov"

Međutim, ostali smo gledati i penale Hrvata i Brazilaca. Prije raspucavanja smo se složili: Ako Brazil izgubi, mi smo prvaci svijeta. Znali smo da ćemo pobijediti Hrvate i onda izboriti i naslov. I kada je Hrvatska prošla Brazil, slavili smo kao da smo mi pobijedili."

Gomez je bio u pravu oko toga da će Argentina lako riješiti Hrvatsku u polufinalu (3:0), ali do te utakmice i onda nakon nje, Messija i suigrače čekale su velike drame. Nizozemsku u četvrtfinalu prošli su na penale i to nakon što su do 83. minute imali prednost 2:0, a isto vodstvo su prokockali i protiv Francuske u finalu, koju su onda pobijedili također na penale.

"Bez obzira na drame prije i poslije Hrvatske, znali smo da osvajamo"

Kako su onda Papu i ekipa bili tako samouvjereni i prije četvrtfinala da osvajaju SP? "Otkako smo došli u Katar, znali smo da ćemo biti prvaci svijeta. Ne znam zašto, ali bili smo uvjereni u to", objasnio je suigrač Ivana Rakitića iz Seville.