Partizan doživio povijesni debakl u Europi

Foto: Profimedia

PARTIZAN je u Belgiji izgubio od Genta 1:0 i s ukupnih 2:0 ispao iz Konferencijske lige. Strijelac u uzvratu je bio Delorge-Knieper u 88. minuti. Slavnom srpskom klubu dogodila se posebna blamaža jer je kao viceprvak Srbije ovog ljeta igrao drugo pretkolo Lige prvaka, ali je tamo ispao od Dinamo Kijeva. Tako je spušten u treće pretkolo Europa lige. Od tamo ga je eliminirao Lugano. Time je prebačen u play-off Konferencijske lige, a sad je ispao i iz tog natjecanja. 

Debakl srpskog klupskog nogometa ove sezone

Inače, srpski klupski nogomet ne pamti ovako lošu sezonu. Ranije je u play-offu Europske lige TSC Bačka Topola na svom terenu rezultatom 3:0 izgubila od Maccabija iz Tel Aviva. U slučaju da TSC ne napravi čudesan preokret u uzvratu, igrat će skupine Konferencijske lige.

U prošlu srijedu je u play-offu Lige prvaka od norveškog Bodo/Glimta izgubila Crvena zvezda, ranije je u drugom pretkolu Konferencijske lige ispao kragujevački Radnički, i to od crnogorskog Mornara, a Vojvodina nije imala sreće u ždrijebu i ispala je iz Europa lige od Ajaxa s ukupnih 4:1, a zatim od Maribora iz Konferencijske lige.

Zbog potopa srpskih klubova u Europi, njihovih poraza u čak 35 od posljednjih 40 utakmica, Supersport HNL je na ljestvici koeficijenata preskočio srpsku ligu na 20. mjestu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.