EUROPA LIGA

Partizan igra utakmicu odluke protiv kluba koji je u šest utakmica zabio 24 gola

Foto: EPA-EFE

BEOGRADSKI Partizan večeras u 5. kolu Europa lige gostuje kod AZ Alkmaara i mora pobijediti želi li zadržati izglede za plasman u sljedeću fazu.

No srpski predstavnik ima gotovo nemoguć zadatak protiv trenutačno jedne od najefikasnijih momčadi u Europi. Partizan je natrčao Alkmaaru u razdoblju kad nizozemska momčad igra nevjerojatan nogomet. Ekipa koju vodi Arne Slot dobila je šest utakmica zaredom uz nevjerojatnu gol-razliku 24:0.

Alkmaarov veliki niz počeo je 24. listopada velikom pobjedom protiv Astane u EL-u 6:0. Nakon toga su s 4:0 pregazili PSV u gostima, a onda Twente kod kuće 3:0. U 4. kolu Europa lige još jednom su razbili Astanu, ovaj put 5:0 u gostima, a u zadnja dva prvenstvena susreta su s 3:0 bili bolji od Emmena i Utrechta.

Partizan je prvi put nakon početka listopada spojio dvije pobjede (3:0 i 6:2 u prvenstvu), ali nikako ne uspijeva uhvatiti pravu formu. Manchester United je vodeći na tablici skupine L i osigurao je prolazak, a za drugo mjesto bore se upravo Alkmaar i Partizan. Nizozemcima je u večerašnjem ogledu dovoljan i bod, ali s obzirom na to u kakvoj su formi, sve osim njihove pobjede bilo bi iznenađenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.