LIGE PETICE

Pep i Xavi dali blagoslov novom treneru Barce: Jedan je od najboljih na svijetu

Foto: Gulliver / Getty Images

ERNESTO VALVERDE čini se neće još dugo biti trener Barcelone.

Loše igre, jedva iščupane pobjede na individualnu kvalitetu i taktika koja se svodi na magiju Lea Messija, dok je bez njega momčad izgubljena, razlozi su zašto se traži zamjena aktualnom treneru. 

Barcelona pregovara s mladom trenerskom legendom Rivera

Argentinski mediji jučer su pisali da su ključni ljudi Barcelone već krenuli u pregovore s Marcelom Gallardom, mladim (43) trenerom River Platea, koji je za samo pet godina postao najtrofejniji trener u povijesti velikana argentinskog i svjetskog nogometa.

Gallardo, koji je kao plemeniti veznjak postao legenda River Platea i Monaca, te osvojio trofeje sa svim klubovima u kojima je igrao (osim s navedenima, pehare je podizao još s PSG-om, D.C. Unitedom i urugvajskim Nacionalom), uspješnu igračku karijeru potpuno je zasjenio trenerskim podvizima.

Kao igrač je bio sjajan, ali kao trener briljira

Sa samo 35 godina postao je trener Nacionala i u prvoj sezoni na klupi osvojio naslov prvaka Urugvaja. U proljeće 2014. postao je trener River Platea te do danas s tim klubom osvojio dva argentinska kupa, dvije Copa Libertadores, tri Recopa Sudamericane i jednu Copa Sudamericanu. To su oni najvažniji trofeji, a s Riverom ih je ukupno osvojio deset. Najtrofejniji je trener tog kluba kada su u pitanju kontinentalni naslovi, a zbog toga i niza pobjeda nad najvećim rivalom Boca Juniorsom, navijači ga smatraju i najboljim trenerom River Platea u povijesti. 

"Rođeni pobjednik kakvog Barcelona treba"

Priča o Gallardu kao novom treneru Barcelone očito ima podlogu, jer odmah su se komentarima o njemu oglasile legende Barcelone.

Xavi Hernandez ovako ga je opisao: "Sjećam ga se iz igračkih dana. Morao je razmišljati brzo i puno što napraviti jer nije bio fizički jak i to je radio sjajno. Gallarda zato smatram inteligentnim tipom koji želi igrati nogomet onako kako to volimo mi u Barceloni. Bez ikakve sumnje radi se o rođenom pobjedniku osuđenom na trofeje."

Josep Guardiola bio je kratak i jasan: "Nevjerojatno mi je kako on, koji je jedan od par najboljih trenera na svijetu, još nije nominiran za tu nagradu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.