Perišića se od ponoći može kupiti za 200 tisuća eura

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

SAMO pola godine nakon što je uz gromoglasne objave kluba i euforiju navijača došao u Hajduk, Ivan Perišić (35) ga napušta na stražnja vrata i uz obostranu gorčinu.  Perišićev učinak u Hajduku je skroman: 12 nastupa, od kojih samo 3 u prvoj postavi te 1 gol. Perišić se zimus vratio u Hajduk, gotovo 18 godina nakon što ga je napustio.

Zimus je došao u Hajduk na posudbu teško ozlijeđen

No povratnik je na Poljud došao teško ozlijeđen, kao oporavljenik od operacije i na posudbu do kraja sezone kao igrač Tottenhama. Perišić je naime prošle jeseni na treningu Spursa potrgao ligamente, što je značilo da je izgubljen do kraja sezone. Tottenham ga je zato do kraja ugovora i sezone prepustio Hajduku.

Odmah nakon što su završili sezona i ugovor s Tottenhamom, Perišiću je početkom srpnja aktivirana klauzula o produljenju ugovora s Hajdukom, koji traje do 30. lipnja 2025. godine. Tada više u klubu nije bilo predsjednika Lukše Jakobušića, koji je zimus ovako predstavio Perišića:

"Nije nikakva tajna, Ivan će simbolično igrati za jedan euro i Hajduk posudba neće koštati. Suradnju smo dogovorili za još jednu sezonu, kada će također igrati za jedan euro uz bonus ako ostvarimo grupnu fazu europskog natjecanja. Također je dogovorena klauzula pod kojim uvjetima u ljetnom i zimskom prijelaznom roku može napustiti klub."

Grafika: Sofascore

Početkom prošlog mjeseca potpisao je za Hajduk uz znakovitu klauzulu

Spomenuta klauzula je 200 tisuća eura, a vrijedi od 29. kolovoza do 5. rujna. Dakle, Perišić je početkom srpnja potpisao za Hajduk, ali tako da može otići samo mjesec i pol kasnije ako netko za njega ponudi nevelik iznos.

Konkretno, noćas od ponoći i idućih osam dana Perišić može otići ako za njega Hajduku netko plati 200 tisuća eura. Međutim, do toga da Perišić napušta Hajduk nije došlo ostvarenjem uvjeta klauzule, barem ne još, nego šokantnim otkrićem Hajdukovog trenera Gennara Gattusa.  

Prije dva tjedna Gattuso je šokirao otkrićem o Perišićevom zahtjevu, a onda su krenule prijetnje igraču. Znalo se što slijedi

Prije dva tjedna je Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić objavio da Perišić odlazi iz kluba. Razlozi su sukob s trenerom Gennarom Gattusom, koji je Perišića zbog nediscipline odstranio iz momčadi pred utakmicu s Lokomotivom, te to što je zatim Talijan objavio da je Perišić tri tjedna ranije došao do njega i rekao mu da želi otići iz Hajduka. Na to je uslijedio val ogorčenja navijača prema Perišiću, koji je nakon prijetnji i uvreda odlučio otići. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.