Pet prvoligaša odgovara Durlenu: Vraćanjem Potpićana natjecanje ste učinili neregualarnim

NAKON jučerašnjeg teksta na Indexu, o kontroverzama koje je izazvalo dopuštenje povjerenika za natjecanje 1. HMNL Borisa Durlena da MNK Potpićan vrati u prvu ligu, nakon odustajanja Zagreb Zapada, priopćenjem se oglasilo pet (od 12) prvoligaša, koji reagiraju na Durlenove izjave u tom tekstu.

Vraćanje Potpićana u 1. HMNL uzburkalo duhove, iz HNS-a poručuju: Sve je u redu

Priopćenje donosimo u cijelosti:

"Drago nam je da je izašao taj članak na index.hr-u, u kojem su se i sami čitatelji mogli uvjeriti na kojem principu djeluje HNS, odnosno kako odluke donosi Boris Durlen i na koji način radi Komisija za mali nogomet.

Za razliku od njegovih odgovora u vašem tekstu koji su u stilu "to su neistine", a koje ničim ne potkrijepljuje, podastrijet ćemo vam dokaze i činjenice koje dokazuju samovolju Komisije za mali nogomet HNS-a, kojoj je dotični gospodin predsjednik. Dapače, Boris Durlen sam sebe uvlači u nove neprilike jer ćemo tražiti od HNS-a da istraži da li je svojim jednostranim ponašanjem obmanuo pravnu službu HNS-a, a samim time i Izvršni odbor koji je donio protupravnu odluku.

U Vašem korektnom dijelu teksta ste napisali istinu. Pet klubova se buni protiv ovakve samovolje, u prilogu imate i pečatiran dokument od strane tih klubova te vas molim da ga objavite da svekolika javnost sazna da se ne buni samo jedan klub, kako navodi Boris Durlen, već stvarno 5 klubova. Dokument sa pečatima klubova protiv ove odluke putem elktronske pošte je poslan Borisu Durlenu, Vladimiru Iveti, Zorislavu Srebriću, pravnoj službi HNS-a i tajništvu u petak 16.09.2011., istog dana kad je bila i odluka, stoga ne stoji ni izjava Borisa Durlena da je dobio samo protest jednog kluba.

Sa ovakvom informacijom "buni se jedan klub" Boris Durlen i Komisija za mali nogomet su krenuli i put pravne službe HNS-a. Pravnik HNS-a, Vladimir Iveta je već tada doveden u zabludu. Izjava pravne službe put Izvršnog odbora je da SVI klubovi moraju biti za ovo da se odluka provede, ali kako gospodin Durlen uvjerava da će on srediti i taj klub donosi se odluka da je Potpićan 12-ti klub 1.HMNL. Izvršni odbor HNS-a se radi hitnosti "sastao" telefonski i donosi protupravnu odluku.

A istina nije što kaže Boris Durlen, nego što kažu Pravilnici HNS-a, FIFA-e i UEFA-e. Predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a tako kaže da je Potpićan uvršten u ligu prije početka prvenstva, što je izjava na razini prosječnog gledatelja koji nije upućen u Pravilnike HNS-a. Da bi se bilo koja liga HNS-a mogla organizirati postoji Pravilnik o nogometnim natjecanjima koji jasno definira kada počinje natjecateljska godina i kada se može liga nadopunjavati, a kada ne:

Članak 61. Pravilnika o nogometnim natjecanjima jasno kaže: "Ako se iz bilo kojeg razloga u tijeku natjecateljske godine uprazni jedno ili više mjesta u pojedinoj ligi, liga se neće popunjavati novim klubovima u toj natjecateljskoj godini."

Članak 13. istog pravilnika definira početak i kraj natjecateljske godine: "Natjecateljska godina počinje 01. srpnja jedne, a završava se 30. lipnja iduće godine."

Iz toga razloga je 1.HMNL prošle godine brojala 13 klubova umjesto 14, jer se i prošle godine dogodila ista stvar kada je odustao Inero iz Splita. Samo čini se da prošle godine nije bilo kluba kojeg bi Komisija za mali nogomet "progurala".

Izvršni odbor HNS-a se može sastajati telefonski i hitno te mijenjati Propozicije natjecanja prema Pravilniku o radu Izvršnog odbora i njegovih tijela, ali nitko ne može raditi protiv Pravilnika o nogometnim natjecanjima i uvrstiti klub na upražnjeno mjesto kada je upražnjeno jedno mjesto nakon početka natjecatelja i to klubom koji je već prijavljen u 2.HMNL. Situacija je još gora ako je IO HNS-a obmanut krivim informacijama. Posebno napominjemo da klubovi koji su protiv ovakve odluke nemaju ništa protiv MNK Potpićana kao kluba, koji su inače športski prijatelji svih klubova 1.HMNL.

Ovako je natjecanje neregularno i protupravno. Tko je kriv ? Komisija za mali nogomet, na čelu sa predsjednikom Borisom Durlenom, koja je obmanula pravnika HNS-a, a koji je opet trebao provjeriti i tvrdnju Borisa Durlena. Ovako je to došlo ispred Izvršnog odbora HNS-a koji je odluku prihvatio jednako tako ne provjeravajući istinitost tvrdnji Borisa Durlena. Naravno, predsjednik Udruge 1.HMNL Ivo Zoković zbog prijatelja Borisa Durlena mudro šuti iako treba stati u obranu klubova, ali da se čovjek bar očituje nego ništa, muk. Stoga klubovi traže i sazivanje sjednice Udruge klubova 1.HMNL.

Klubovima je dosta ovakvih odluka jednog čovjeka koje su protupravne te zbog toga imate 5 pečata klubova na osnovu koji bi Izvršni odbor HNS-a trebao poništiti odluku da je MNK Potpićan 12 član 1.HMNL. Nadamo se da će IO HNS-a uzeti u obzir sada sve istinite činjenice vezane uz ovaj slučaj. 

Športski pozdrav

MNK Solin, MNK Kijevo Knin, MNK Mejaši, MNK Nacional Zagreb, MNK Murter"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.