LIGE PETICE

Pet minuta ludila u Milanu: Nevjerojatna završnica meča s najvećim ulogom

Foto: EPA

ZADNJE KOLO Serie A donijelo je niz utakmica koje su odlučivale o putnicima u Ligu prvaka i onima koji odlaze u drugu ligu, ali nijedan meč nije za oba sudionika bio tako važan kao onaj koji su na Meazzi igrali Inter i Empoli.

Domaćin je morao pobijediti kako bi spasio sezonu plasmanom u Ligu prvaka, dok je gostu remi bio dovoljan za spas prvoligaškog života koji je gubio porazom.

Iako je prije ovako sudbonosne utakmice Inter i Empoli dijelilo 28 bodova, to se nije vidjelo u dvoboju koji je imao nevjerojatno ludu završnicu, u skladu s dramatičnim značajem za oba natjecatelja. 

Nula u prvom i sve što možete zamisliti u drugom poluvremenu

Poluvrijeme je završilo bez golova pa je trener domaćina Spalletti već tada beka Asamoaha zamijenio napadačem Baldeom. To mu se isplatilo već šest minuta kasnije, kada igrač koji je maloprije ušao zabija za vodstvo Intera 1:0. S obzirom na to, ali i uzimajući u obzir tada aktualni rezultat na utakmici Atalante i Milana, u tom trenutku Inter je bio treći i išao u LP, a Empoli je ispadao iz lige. 

Deset minuta kasnije Inter ima najveću priliku potvrditi vlastiti odlazak u Ligu prvaka, a Empolijev u Serie B. Icardi izvodi penal, ali Dragowski, sjajni golman gostiju, brani i tako održava svoju momčad na prvoligaškom životu.

U 76. minuti zadnjeg kola, blizu kraja utakmice, šok za San Siro. Traore zabija za Empoli koji je tim golom ostajao prvoligaš, dok je njime Inter ostajao bez Lige prvaka jer sada je bio spušten na peto mjesto.

Međutim, u 81. minuti Nainggolan zabija za novo vodstvo Intera, 2:1 i sada je opet domaćin u Ligi prvaka, iako je pao za jedno mjesto u odnosu na prvo vodstvo na ovoj utakmici, a Empoli je drugoligaš.

Ludilo je krenulo u 89. minuti i nije prestajalo do pete, zadnje minute sudačke nadoknade

Iako je utakmica ušla u samu završnicu, prava drama tek tada je počinjala. Minutu prije kraja regularnog dijela lopta ulazi u Interov gol, ali tada na crtu dolijeće D'Ambrosio i u zadnjoj tisućinki spašava svoju momčad. Međutim, to radi na najdramatičniji način jer je loptu izbio u prečku, od koje se lopta odbila dalje, što je navijačima Nerazzurra uzelo još koju godinu života. Dramatičnu situaciju pogledajte ovdje.

Sudac Banti pokazao je pet minuta sudačke nadoknade, a u drugoj minuti dodanog vremena Empoli ima jednako kolosalnu šansu kao što je ona maloprije da ostane u prvoj ligi, a Interu uzme Ligu prvaka. Ucan izlazi sam pred Handanovića i gol se čini neminovan, ali Interov golman obranom nemogućeg dokazuje da je zasluženo dobio nagradu za najboljeg vratara Serie A. Obranu pogledajte ovdje

Tu nije bio kraj infarktnim situacijama. Na kraju četvrte minute nadoknade Empoli ima korner. Zadnju priliku za gol i ostanak u Serie A koriste svi igrači gostiju, pa i golman. Cijeli Empoli preselio se u kazneni prostor Intera, ali ubačaj iz kornera donosi tek kontru za Inter.

Brozović je okončava tako što sa centra zabija za potvrdu pobjede i odlaska u LP. Meazza je u deliriju, svi igrači Intera na hrpi, ali partibrejker Banti poništava gol uz obrazloženje da mu je na centru prethodio faul nad golmanom Empolija. Baldeu se obrazloženje nije svidjelo pa je žestoko prosvjedovao kod suca koji je zato isključio Interovog napadača. Scenu koja je slomila srce interistima pogledajte ovdje

Do kraja ove lude predstave crveni karton dobio je i Empolijev rezervni igrač Perucchini.

Utakmica za koju se činilo da nikada neće završiti i da nitko ne može nikako znati kojim će rezultatom završiti, konačno je okončana.

Inter - Empoli 2:1. Domaćin ide u Ligu prvaka, gost u drugu ligu. 

Rezultati by SofaScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.