Petković: I ja bih reagirao kao Livaja. Isprovocirali su ga nenavijači

Foto: Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija priprema se za završnicu Lige nacija u kojoj će tražiti finale u utakmici protiv Nizozemske. Pripreme momčadi već prvog dana obilježio je incident na otvorenom treningu na Rujevici, na kojem je dio navijača vrijeđao Marka Livaju. Na taj incident danas se na konferenciji za medije osvrnuo Bruno Petković.

Podsjetimo, u jednom trenutku trening je nakratko bio prekinut nakon što je Livaja krenuo prema tribinama u verbalni okršaj s dijelom publike koji ga nije prestajao vrijeđati. Zamjeralo mu se ponašanje nakon utakmice finala SuperSport Hrvatskog kupa, ali i stvari na koje on nije mogao utjecati, poput paljenja sjedalica na istočnoj tribini na kojoj su bili smješteni navijači Hajduka u utakmici za naslov u Kupu protiv Šibenika.

"Hej, Livaja. Nitko te ne voli", urlik "Livaja, tovare", "smeće" te "jebem ti majku, pogledaj istok", dio je onog što je Livaja mogao čuti prije no što je krenuo prema tribinama, iznerviran konstantnim vrijeđanjem. Zaustavili su ga neki igrači i pomoćni trener Vedran Ćorluka, a dan kasnije potvrđeno je da napušta pripreme. Sam je to bio izjavio.

Livaja objasnio razlog odlaska

"Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo.

Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se da ću u budućnosti i dalje biti njen član", izjava je koju je dao Livaja po napuštanju priprema.

Petković: Ne vjerujem da bih drugačije reagirao

Tijekom današnje konferencije za medije tu je situaciju prokomentirao i Bruno Petković.

"Naravno da mi Livaja nedostaje, on i ja smo dobri već dulje vrijeme. Takav igrač fali svakoj ekipi. Pokušajmo to što se dogodilo staviti iza sebe što prije. Za dobrobit Marka, reprezentacije i odnosa između sjevera i juga. Trebaju nam dobri odnosi između navijača, ali oni koji su to napravili su nenavijači", rekao je Petković i dodao:

"Ne vjerujem da bi moja reakcija bila drugačija. Rekao bih osobi koja se tako ponaša da se udalji i napusti tribine. U nogometu se nakupi dosta toga, puno je emocija. Livaja je donio odluku za koju on misli da je ispravna i mi to moramo podržati. On je bitan član reprezentacije."