Petković: Netko igra igrice na mobitelu da se zabavi. Ja igram šah

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO teško može zamisliti igru bez Brune Petkovića. Napadač hrvatske reprezentacije zabio je gol za pobjedu protiv Betisa u Španjolskoj, a od njega se puno očekuje i u uzvratu na Maksimiru (četvrtak, 18:45). Dinamo je objavio video na kojem Petković priča o šahu kao svom hobiju te kako vidi svoju ulogu u Dinamovoj momčadi.

"Igrao sam šah kad sam bio dijete s ocem i bratom. Kad imam neku pauzu, kad smo u karanteni ili na nekom putu, volim se tako zabavljati. Netko igra igrice na mobitelu, ja igram šah. Igram amaterski, nisam ni blizu toga da sam dobar igrač. Priprema je 90 posto svega u šahu, a onih deset posto odvaja one najbolje, koji imaju kreaciju i ideju", kaže Petković u videu.

"Nikad nisam pokušao raditi stvari koje je radio Ronaldo"

"Ja sam tip koji uvijek razmišlja izvan okvira, pokušavam naći neku soluciju za bilo koju situaciju, kako u životu tako i na terenu. Malo sam atipičan. Ronaldo je bio najbolji napadač. Sigurno da ta njegova lakoća zaintrigira svako dijete koje gleda nogomet.

I meni se svidio, ali nikad nisam pokušao raditi stvari koje je radio on. Nisam tip koji će samo stajati u šesnaestercu i zabijati. Ekipi pomažem asistencijama, prijenosima strane, duelima, skokovima i svime ostalim što moja igra nosi", rekao je Dinamov napadač. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.