BOKS

Pijetraj: Jedna budala pokrenula je cirkus, a Hrgović se onda uhvatio za to

Screenshot: Index

HRVATSKI boksački savez ranije je objavio, a danas i potvrdio da će Marko Milun ići na europske kvalifikacije u Londonu (13. - 23. ožujka), a Filip Hrgović na svjetske u Parizu (13. - 24. svibnja). Ako se Milun na europskim kvalifikacijama plasira u polufinale, izborit će plasman na Igre, a Hrgović će ostati bez šanse jer će kvota biti popunjena. Time je zaključena saga o kvalifikacijama za OI koja traje već mjesecima. 

Hrgoviću to ne odgovara. Smatra da je glupo da se u zgusnutom profesionalnom rasporedu još priprema za svjetske kvalifikacije u svibnju kad postoji mogućnost da mu Milun već uzme mjesto uspjehom na europskim kvalifikacijama. Njegova je ideja bila da se ime putnika u London odluči nakon prvenstva Hrvatske, ali bez njegovog sudjelovanja na njemu. Namjeravao je pričekati da Hrvatska dobije prvaka, koji za titulu mora dobiti četiri borbe, a onda u međusobnom okršaju s njim odluči o hrvatskom predstavniku na europskim kvalifikacijama. Od toga neće biti ništa, a za komentar odluke HBS-a pitali smo Leonarda Pijetraja, bivšeg trenera Filipa Hrgovića i trenutnog trenera Marka Miluna. 

"Tu odluku sam i ja 'donio' odavno pa je bio problem. Mora se doći na prvenstvo Hrvatske, tko pobijedi, ide u europske kvalifikacije, a za svjetske kvalifikacije ćemo napraviti nove kvalifikacije. Onda možemo sparirati i boksati, ali ne možemo boksati preko reda, da nitko ne ide na europske kvalifikacije. Nakon europskih kvalifikacija napravit će nove sparing kvalifikacije u Hrvatskoj preko kojih će se onda ići na svjetske kvalifikacije", rekao nam je Pijetraj o situaciji koju je danas, ekskluzivno za Index, komentirao i njegov borac Alen Babić pa je dodao: 

"Ako neki meč na prvenstvu Hrvatske bude jedva odlučen, ako ni suci ne budu sigurni, onda ćemo napraviti još neki meč na kojem će se odlučiti tko je bolji. Nekad jedan meč nije dovoljan. Jedna budala je pokrenula cirkus, a Hrgović se onda samo uhvatio za to. Ali to je sad nebitno, bitni su boksači, oni neka daju svoje mišljenje. Ja čvrsto stojim iza svojih momaka i vjerujem da će napraviti velike karijere."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.