Piksi nakon novog poraza od Mađara: Kako? Zašto? Nemam pojma

Foto: EPA

SRBIJA je u Budimpešti izgubila od Mađarske 2:1 u sedmom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Srbi su dominirali, posebno u drugom poluvremenu, no na kraju ih je Mađarska drugi put pobijedila u ovim kvalifikacijama. Mađarska je povela u 21. minuti golom Barnabasa Varge, a u 33. je izjednačio Strahinja Pavlović. Pobjedu Mađarima donio je Roland Sallai minutu kasnije.

Srpski izbornik Dragan Stojković Piksi nije mogao vjerovati što njegovi igrači promašuju, a na kraju utakmice je rekao: "Nije to toliko loše izgledalo, osim ovih grešaka što smo napravili. U drugom poluvremenu smo se vratili, pojačali napad do maksimuma. Imate dane kada lopta neće u gol. Kako? Zašto? Nemam pojma. Proslavili smo njihovog golmana."

Piksi: Mađarski golman može uplatiti loto koliko sreće ima

Denes Dibusz ponovno je zaustavljao napade Srbije, a neki udarci završili su i na vratnici: "On je odličan golman, ali mogao bi uplatiti loto koliko je imao sreće. Srbija je izgledala dobro, pripreme smo odradili na maksimumu, tako da nemam što zamjeriti svojim igračima. Ne zamjeram ništa igračima, ne znam razumijete li me. Odigrali smo utakmicu kako se ovakve utakmice trebaju igrati."

Stojković je potom odgovorio mađarskom novinaru: "Mađarska je vrlo dobra i organizirana momčad. Ali, nemojmo se lagati, niste bili bolji od nas. Ili sam ja gledao neku drugu utakmicu? E, sad, rezultat je na vašoj strani i čestitam vam na tome. U nogometu nekada ne pobjeđuje bolji. Ni u prvoj utakmici u Beogradu ni ovdje, Srbija nije zaslužila poraz. Prihvaćamo ovo i idemo dalje."